Foto: taponapo
Osvedčený recept na hrachovú polievku, na ktorom je najlepšie to, že úplne rovnakým spôsobom sa dá urobiť aj super šošovicová polievka, len namiesto hrachu Zobraziť celý popisOsvedčený recept na hrachovú polievku, na ktorom je najlepšie to, že úplne rovnakým spôsobom sa dá urobiť aj super šošovicová polievka, len namiesto hrachu použijeme šošovicu :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr si do studenej vody namočíme hrach na 2 hodiny. V hrnci si do zlatista opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
-
2
Pridáme hrach (kľudne aj s vodou, v ktorej bol namočený), na kolieska nakrájanú mrkvu a zalejeme vodou. Varíme zhruba polhodinu, dokým nám hrach nezmäkne. Zatiaľ si očistíme a nakrájame zemiaky.
-
3
Po polhodine varenia do hrnca pridáme zemiaky a polievku okoreníme (čierne mleté, bobkový list, mletá paprika) a osolíme. Ďalej pridáme prelisovaný alebo nastrúhaný cesnak a začneme si krájať párky.
-
4
Nakrájané párky môžeme opražiť na panvici a dať do polievky.
-
5
Keď nám zemiaky v polievke zmäknú (asi po polhodine varenia), tak polievku za stáleho miešania zahustíme dvomi polievkovými lyžicami hladkej múky rozpustenej v 1 dc mlieka a povaríme ešte minútu.
-
6
Na záver už len pridáme majorán a môžeme servírovať.
Diskusia k receptu