Čokoládová torta
Čokoládová torta

Jednoduchá čokoládovo-gaštanová torta s korpusom bez šľahania fotorecept

elenas - fotkaelenas, 3. decembra 2019
Jednoduchá čokoládovo-gaštanová torta s korpusom bez šľahania (fotorecept)
Foto: elenas

Výborná šťavnatá tortička, nenáročná na prípravu, cesto netreba šľahať, len všetko zamiešať a piecť. Dobrá alternatíva pre tých, ktorí sa nekamarátia s piškótovým šľahaným cestom. Tento korpus sa podarí všetkým, je nadýchaný a šťavnatý. Ako náplň som spravila u nás obľúbený gaštanový krém. Recept na korpus je hrnčekový (hrnček - 250 ml).

10-12
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
1 hrnček
0,5 hrnčeka
1 hrnček vlažné
2 ks
1 ČL (alebo extrakt)
2 hrnčeky
1 ČL
1 bal.
6 PL
1 hrnček (vriaca)
Plnka:
500 g (hotové mrazené)
380 ml (33 %)
250 g
3 PL
Poleva:
150 g
120 ml
Na ozdobu:
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukor, olej, vlažné mlieko, soľ, vajcia a vanilkový cukor spolu všetko premiešame. Pridáme preosiatu múku, zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do pečiva, preosiate kakao. Všetko spolu premiešame. Potom postupne pridávame horúcu vodu (asi na tri krát) a zmes dobre premiešame. Cesto vylejeme do tortovej formy (25-26 cm), na spodok som dala papier na pečenie, boky vymastila olejom a vysypala múkou. A pečieme vo vyhriatej na 180 °C rúre asi 50-60 minút (či je hotové vyskúšame špajdľou).

    Jednoduchá čokoládovo-gaštanová torta s korpusom bez šľahania (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečený korpus necháme vychladnúť (ja som nechala polhodinu vychladnúť vo forme, potom ho z formy vybrala a nechala úplne vychladnúť na mriežke). Pri pečení vrch môže trochu popraskať ale nevadí, po vychladnutí sa to trochu vyrovná, aj tak korpus potom otočíme dole "hlavou".

    Jednoduchá čokoládovo-gaštanová torta s korpusom bez šľahania (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ pripravíme plnku. Rozmrazené gaštanové pyré rozpučíme vidličkou a premiešame so smotanou na šľahanie, pridáme mascarpone a všetko spolu vyšľaháme na hustý krém. Krém zatiaľ dáme do chladničky.

    Jednoduchá čokoládovo-gaštanová torta s korpusom bez šľahania (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnutý korpus rozrežeme na dva alebo tri diely, ja som rozrezala na dva. Ak sa pozrieme, tak samotný korpus už je vlhký.

    Jednoduchá čokoládovo-gaštanová torta s korpusom bez šľahania (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prvý diel som natrela marhuľovým džemom, na to hrubšiu vrstvu krému, prikryla druhým dielom a vrch a boky natrela zvyšným krémom.

    Jednoduchá čokoládovo-gaštanová torta s korpusom bez šľahania (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Polevu si pripravíme tak, že smotanu na šľahanie zohrejeme do horúca ale nie do varu, pridáme polámanú čokoládu na varenie, necháme stáť až sa čokoláda rozpustí a premiešame dohladka. Polevu vylejeme na tortu, rozotrieme a necháme stuhnúť.

    Jednoduchá čokoládovo-gaštanová torta s korpusom bez šľahania (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vrch môžeme ozdobiť mandľovými lupienkami, opraženými na suchej panvici alebo akokoľvek podľa vašej fantázie.

    Jednoduchá čokoládovo-gaštanová torta s korpusom bez šľahania (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tortu som nechala niekoľko hodín schladiť v chladničke. A môžeme podávať. Dobrú chuť.

    Jednoduchá čokoládovo-gaštanová torta s korpusom bez šľahania (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: