Jednoduchá a výborná huspenina
10-14
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené a umyté paprčky prekrojene pozdĺž, očistené a umyté zadné koleno a očistené a umyté kože spolu s mäsom, očistenou a oprekrojenou cibuľou, očisteným cesnakom vložíme do väčšieho hrnca. Zalejeme 3,5 l vody, prisypeme korenie a zaprášime vegetou.
- 2
Veľmi, veľmi pomaly privedieme do varu a varíme asi 2 hodiny. Pokiaľ sa mäsko neoddeľuje od kosti a nie je mäkučké.
- 3
Vývar precedíme cez sitko a rozdelíme do misiek. Kto nemá rád mastné, môže pred tým pozbierať vrchnú mastnú vrstvu. Následne podľa chuti porozdeľujeme koleno, mäso, kože, alebo necháme číru huspeninu.
- 4
Pozvoľna necháme vychladnúť a až potom uskladňujeme do chladničky.
- 5
Prajem dobrú chuť. Mňam.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu