Jednoduchá a výborná huspenina

vincek351 - bez fotkyvincek351, 2. januára 2024
Jednoduchá a výborná huspenina
Foto: vincek351
10-14
porcií
60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks
250 g
500 g chudé
4 ks väčšia
4 hlavičky
1/2 hrste
1 menšia hrsť
3,5 l




Postup

  1. 1

    Očistené a umyté paprčky prekrojene pozdĺž, očistené a umyté zadné koleno a očistené a umyté kože spolu s mäsom, očistenou a oprekrojenou cibuľou, očisteným cesnakom vložíme do väčšieho hrnca. Zalejeme 3,5 l vody, prisypeme korenie a zaprášime vegetou.

  2. 2

    Veľmi, veľmi pomaly privedieme do varu a varíme asi 2 hodiny. Pokiaľ sa mäsko neoddeľuje od kosti a nie je mäkučké.

  3. 3

    Vývar precedíme cez sitko a rozdelíme do misiek. Kto nemá rád mastné, môže pred tým pozbierať vrchnú mastnú vrstvu. Následne podľa chuti porozdeľujeme koleno, mäso, kože, alebo necháme číru huspeninu.

  4. 4

    Pozvoľna necháme vychladnúť a až potom uskladňujeme do chladničky.

  5. 5

    Prajem dobrú chuť. Mňam.

Diskusia k receptu