Huspenina
Jednoduchá a výborná huspenina
Autor receptu: vincek351
10-14 porcií |
60 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Očistené a umyté paprčky prekrojene pozdĺž, očistené a umyté zadné koleno a očistené a umyté kože spolu s mäsom, očistenou a oprekrojenou cibuľou, očisteným cesnakom vložíme do väčšieho hrnca. Zalejeme 3,5 l vody, prisypeme korenie a zaprášime vegetou.
- Veľmi, veľmi pomaly privedieme do varu a varíme asi 2 hodiny. Pokiaľ sa mäsko neoddeľuje od kosti a nie je mäkučké.
- Vývar precedíme cez sitko a rozdelíme do misiek. Kto nemá rád mastné, môže pred tým pozbierať vrchnú mastnú vrstvu. Následne podľa chuti porozdeľujeme koleno, mäso, kože, alebo necháme číru huspeninu.
- Pozvoľna necháme vychladnúť a až potom uskladňujeme do chladničky.
- Prajem dobrú chuť.
Mňam.
|