Huspenina

Jednoduchá a výborná huspenina

Autor receptu: vincek351

10-14
porcií
60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené a umyté paprčky prekrojene pozdĺž, očistené a umyté zadné koleno a očistené a umyté kože spolu s mäsom, očistenou a oprekrojenou cibuľou, očisteným cesnakom vložíme do väčšieho hrnca. Zalejeme 3,5 l vody, prisypeme korenie a zaprášime vegetou.
  2. Veľmi, veľmi pomaly privedieme do varu a varíme asi 2 hodiny. Pokiaľ sa mäsko neoddeľuje od kosti a nie je mäkučké.
  3. Vývar precedíme cez sitko a rozdelíme do misiek. Kto nemá rád mastné, môže pred tým pozbierať vrchnú mastnú vrstvu. Následne podľa chuti porozdeľujeme koleno, mäso, kože, alebo necháme číru huspeninu.
  4. Pozvoľna necháme vychladnúť a až potom uskladňujeme do chladničky.
  5. Prajem dobrú chuť. Mňam.