Bravčové mäso

Jazmínová ryža s bravčovým mäsom

Autor receptu: ryzasos

Aromatická jazmínová ryža s bravčovým mäsom ochutená jemnou omáčkou. Ideálny recept na večeru počas pracovného týždňa.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jazmínovú ryžu uvarte podľa návodu na obale.
  2. Súčasne opečte nakrájané bravčové mäso na panvici na sezamovom oleji.
  3. Na panvicu pridajte nakrájané papriky, fazuľky a huby shiitake nakrájané na pásiky. Orestujte a potom pridajte nasekaný cesnak a zázvor.
  4. Keď cesnak a zázvor zhnednú, pridajte sójovú omáčku a uvarenú ryžu. Všetko orestujte na najvyššom plameni, aby sa chute prepojili.
  5. Podávajte ozdobené sezamovými semienkami alebo koriandrom.