Jaternicová nátierka fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 29. júna 2020
Jaternicová nátierka (fotorecept)
Foto: kimlo

Tento recept sem dávam pre varecháča @kuko95, keďže má tak isto ako ja, rád zabíjačkové špeciality. Je to taký babicovský jednoduchý recept z internetu, niekomu sa môže hodiť ako zužitkovať ostatok jaternice alebo zabíjačkovej kaše. Nátierka, ktorá sa podáva za studena, najlepšie s chladeným pivom...

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks (z domácej zabíjačky)
1 ks stredne veľká
2 ks
1 PL
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si 1 jaternicu, 1 cibuľu a 2 surové vajcia.

    Jaternicová nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jaternicu rozrežeme a vyberieme obsah alebo vytlačíme z črievka.

    Jaternicová nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na troche masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, tak aby nám nezhnedla.

    Jaternicová nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme kašu z jaternice a na miernom ohni poopekáme.

    Jaternicová nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme rozšľahané vajcia a na miernom ohni miešame pokiaľ nestuhnú. Dochutíme soľou a korením a necháme vychladnúť.

    Jaternicová nátierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame na chlebe alebo hrianke, s uhorkou a pivom. Túto nátierku možno pripraviť aj z krvavničky, alebo kombináciou krvavnice a jaternice.

    Jaternicová nátierka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
No, pane jo. To je pomazánka podle mého gusta. V mrazáku mám ještě spoustu jaternicového "prejtu". To bude dobrota. Minulý týden jsem z téhož připravila výbornou jaternicovou polévku.