Nátierka

Jaternicová nátierka (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Tento recept sem dávam pre varecháča @kuko95, keďže má tak isto ako ja, rád zabíjačkové špeciality.* Je to taký babicovský jednoduchý recept z internetu, niekomu sa môže hodiť ako zužitkovať ostatok jaternice alebo zabíjačkovej kaše. Nátierka, ktorá sa podáva za studena, najlepšie s chladeným pivom...

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si 1 jaternicu, 1 cibuľu a 2 surové vajcia.
  2. Jaternicu rozrežeme a vyberieme obsah alebo vytlačíme z črievka.
  3. Na troche masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, tak aby nám nezhnedla.
  4. Pridáme kašu z jaternice a na miernom ohni poopekáme.
  5. Pridáme rozšľahané vajcia a na miernom ohni miešame pokiaľ nestuhnú. Dochutíme soľou a korením a necháme vychladnúť.
  6. Podávame na chlebe alebo hrianke, s uhorkou a pivom. Túto nátierku možno pripraviť aj z krvavničky, alebo kombináciou krvavnice a jaternice.