Nátierka
Jaternicová nátierka (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Tento recept sem dávam pre varecháča @kuko95, keďže má tak isto ako ja, rád zabíjačkové špeciality.* Je to taký babicovský jednoduchý recept z internetu, niekomu sa môže hodiť ako zužitkovať ostatok jaternice alebo zabíjačkovej kaše. Nátierka, ktorá sa podáva za studena, najlepšie s chladeným pivom...
Postup
- Pripravíme si 1 jaternicu, 1 cibuľu a 2 surové vajcia.
- Jaternicu rozrežeme a vyberieme obsah alebo vytlačíme z črievka.
- Na troche masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, tak aby nám nezhnedla.
- Pridáme kašu z jaternice a na miernom ohni poopekáme.
- Pridáme rozšľahané vajcia a na miernom ohni miešame pokiaľ nestuhnú. Dochutíme soľou a korením a necháme vychladnúť.
- Podávame na chlebe alebo hrianke, s uhorkou a pivom. Túto nátierku možno pripraviť aj z krvavničky, alebo kombináciou krvavnice a jaternice.