Jarná špičková polievka fotorecept
Foto: kimlo
Pri ceste na záhradu rastú v tráve popri chodníku huby, tanečnica poľná, ľudovo nazývaná špička. Vždy po daždi tam nazbieram za hrsť-dve... najlepšie sú Zobraziť celý popisPri ceste na záhradu rastú v tráve popri chodníku huby, tanečnica poľná, ľudovo nazývaná špička. Vždy po daždi tam nazbieram za hrsť-dve... najlepšie sú na polievku. Ale pridal som aj jarnú zeleninu, tieto polievky mám veľmi rád...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 hrste |
|
3-4 ks mladá |
|
3 ks mladý |
|
1 ks menší |
|
1-2 ks |
|
1 ks |
|
1 zväzok |
|
1 vetvička |
|
1-2 ks |
|
1 hrsť (čerstvý alebo mrazený) |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
nemusí byť (pomleté suché huby) |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Huby prepláchneme a zbavíme trávy alebo nečistôt.
-
2
Zeleninu očistíme a pokrájame.
-
3
Na troche oleja opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
-
4
Vložíme nakrájanú zeleninu a orestujeme.
-
5
Pridáme špičky...
-
6
Zaprášime trochou hladkej múky a opražíme.
-
7
Zalejeme vývarom, osolíme, ochutíme hubovým korením a pridáme vňate.
-
8
Varíme na miernom ohni až kým nie je zelenina mäkká.
-
9
Túto som robil pár dní predtým, tentoraz aj s mrveničkou...
Palec hore!
Pobavil si ma, super koment! @kimlo receptík vloží, o to větší budeme mít radost, ne?! Chlapci, vy jste dvojka, pěkně se doplňujete a vaše recepty majú dušu. Díky za to, že jste! Krásný den všem!
(Huby nezbierame, lebo ich nepoznáme, máme ich však radi, ale máme známych, ktorí sa radi s nami s ich "úlovkami" podelia, možno onedlho bude aj takáto polievka...)
Už sa na tom pracuje... ;-)