Hubová polievka
Hubová polievka

Jarná špičková polievka fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 2. júla 2020
Jarná špičková polievka (fotorecept)
Foto: kimlo

Pri ceste na záhradu rastú v tráve popri chodníku huby, tanečnica poľná, ľudovo nazývaná špička. Vždy po daždi tam nazbieram za hrsť-dve... najlepšie sú na polievku. Ale pridal som aj jarnú zeleninu, tieto polievky mám veľmi rád...

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrste
3-4 ks mladá
3 ks mladý
1 ks menší
1-2 ks
1 ks
1 zväzok
1 vetvička
1-2 ks
1 hrsť (čerstvý alebo mrazený)
podľa potreby
podľa chuti
nemusí byť (pomleté suché huby)
1 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Huby prepláchneme a zbavíme trávy alebo nečistôt.

    Jarná špičková polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu očistíme a pokrájame.

    Jarná špičková polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na troche oleja opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.

    Jarná špičková polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vložíme nakrájanú zeleninu a orestujeme.

    Jarná špičková polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme špičky...

    Jarná špičková polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zaprášime trochou hladkej múky a opražíme.

    Jarná špičková polievka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zalejeme vývarom, osolíme, ochutíme hubovým korením a pridáme vňate.

    Jarná špičková polievka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Varíme na miernom ohni až kým nie je zelenina mäkká.

    Jarná špičková polievka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Túto som robil pár dní predtým, tentoraz aj s mrveničkou...

    Jarná špičková polievka (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Velmi pěkný recept, samé lepší suroviny, mně by moc chutnalo. Ještě miluju do podobných polévek vyvařit kožu ze slaniny, hmm Fota jako ze žurnálu! Špičky ti tiše závidím.