Jahodový zákusok so šľahačkou
Foto: potravinarskavyrobaliana
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
Jahodové želé: | |
700 g rozmixované |
|
300 ml |
|
5 - 6 PL |
|
1 bal. |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
Šľahačka: | |
450 ml |
|
3 bal. |
|
8 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme mlieko, olej a už len ručne zľahka vareškou primiešame múku s kypriacim práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný vyšší plech. Upečieme pri 175 °C asi 20 minút do zlatista.
- 2
Jahodové želé: Jahody rozmixujeme, ocukrujeme a privedieme k varu. Z jahodovej masy odoberieme asi 5 PL a rozpustíme v nich želatínu. V 300 ml vody rozmiešame Zlaté krémy a vlejeme do vriacej jahodovej masy. Za stáleho miešania varíme cca 2 až 3 minúty do zhustnutia. Na záver primiešame rozpustenú želatínu. Želé vylejeme na cesto a necháme vychladnúť.
- 3
Šľahačka: Do 50 ml mlieka dáme napučať želatínu asi na 10 minút. Vo zvyšnom mlieku vyšľaháme Šľahačkové potešenie do tuha. Napučanú želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia kryštálikov a za stáleho miešania pridáme k šľahačke. Natrieme na jahodové želé a necháme stuhnúť v chladničke asi 1 hodinu.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu