Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Jahodový zákusok so šľahačkou

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 3. septembra 2020. Komerčný recept.
20 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
200 g
200 g
1 bal.
100 ml
100 ml
Jahodové želé:
700 g rozmixované
300 ml
5 - 6 PL
1 bal.
2 bal.
1 bal.
Šľahačka:
450 ml
3 bal.
8 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme mlieko, olej a už len ručne zľahka vareškou primiešame múku s kypriacim práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný vyšší plech. Upečieme pri 175 °C asi 20 minút do zlatista.

  2. 2

    Jahodové želé: Jahody rozmixujeme, ocukrujeme a privedieme k varu. Z jahodovej masy odoberieme asi 5 PL a rozpustíme v nich želatínu. V 300 ml vody rozmiešame Zlaté krémy a vlejeme do vriacej jahodovej masy. Za stáleho miešania varíme cca 2 až 3 minúty do zhustnutia. Na záver primiešame rozpustenú želatínu. Želé vylejeme na cesto a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Šľahačka: Do 50 ml mlieka dáme napučať želatínu asi na 10 minút. Vo zvyšnom mlieku vyšľaháme Šľahačkové potešenie do tuha. Napučanú želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia kryštálikov a za stáleho miešania pridáme k šľahačke. Natrieme na jahodové želé a necháme stuhnúť v chladničke asi 1 hodinu.

Diskusia k receptu


Jeden komentár