Jahodový zákusok

Jahodový zákusok so šľahačkou

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Cesto: Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme mlieko, olej a už len ručne zľahka vareškou primiešame múku s kypriacim práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný vyšší plech. Upečieme pri 175 °C asi 20 minút do zlatista.
  2. Jahodové želé: Jahody rozmixujeme, ocukrujeme a privedieme k varu. Z jahodovej masy odoberieme asi 5 PL a rozpustíme v nich želatínu. V 300 ml vody rozmiešame Zlaté krémy a vlejeme do vriacej jahodovej masy. Za stáleho miešania varíme cca 2 až 3 minúty do zhustnutia. Na záver primiešame rozpustenú želatínu. Želé vylejeme na cesto a necháme vychladnúť.
  3. Šľahačka: Do 50 ml mlieka dáme napučať želatínu asi na 10 minút. Vo zvyšnom mlieku vyšľaháme Šľahačkové potešenie do tuha. Napučanú želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia kryštálikov a za stáleho miešania pridáme k šľahačke. Natrieme na jahodové želé a necháme stuhnúť v chladničke asi 1 hodinu.