Jahodové tartaletky
Jahodové tartaletky

Jahodové tartaletky s mascarpone krémom fotorecept

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 29. mája 2021
Jahodové tartaletky s mascarpone krémom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
110 g
80 g
1 ks
2 ks
štipka
Jahodový gél:
250 g
25 g
2,5 g
Krém:
300 g
100 ml (33 %)
50 g
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiešame. Cesto necháme v chlade odpočívať aspoň hodinu. Potom ho vyvaľkáme na tenko a cestom vystelieme formičky na tartaletky. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 10 minút.

  2. 2

    Jahodový gél: Jahody s cukrom rozmixujeme, prevaríme s agarom aspoň 1 minútu a necháme vychladnúť. Nalejeme do fľaše, z ktorej budeme gél servírovať.

  3. 3

    Krém: Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme do tuha a krém dáme vychladiť. Upečené vychladnuté tartaletky naplníme krémom.

    Jahodové tartaletky s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po obvode krému dáme plátky jahôd.

    Jahodové tartaletky s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do stredu krému nanesieme jahodový gél. Naplnené tartaletky necháme vychladiť.

    Jahodové tartaletky s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Letné, Pečené

Diskusia k receptu