Jahňacie rebierko so šípkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jahňací chrbát v celku nasolíme, nakoreníme, preložíme rozmarínom a prelejeme olivovým olejom. V chladničke necháme do druhého dňa.
  2. Na rozpálenom oleji opražíme mäso z oboch strán, položíme na plech a dáme dopiecť do rúry na 7 až 20 minút, podľa toho, ako ho chceme mať prepečené.
  3. Omáčku pripravíme tak, že do vody dáme rozvariť šípky asi na hodinu. V kastróle necháme skaramelizovať med, pridáme víno, medovku, soľ a korenie, necháme odpariť alkohol a redukujeme asi päť minút. Zalejeme šípkami s vývarom. Povaríme 20 minút a prepasírujeme cez jemné sitko. Podávame so smotanovými zemiakmi.