Jahňacie rebierko so šípkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Jahňací chrbát v celku nasolíme, nakoreníme, preložíme rozmarínom a prelejeme olivovým olejom. V chladničke necháme do druhého dňa.
- Na rozpálenom oleji opražíme mäso z oboch strán, položíme na plech a dáme dopiecť do rúry na 7 až 20 minút, podľa toho, ako ho chceme mať prepečené.
- Omáčku pripravíme tak, že do vody dáme rozvariť šípky asi na hodinu. V kastróle necháme skaramelizovať
med, pridáme víno, medovku, soľ a korenie, necháme odpariť alkohol a redukujeme asi päť minút. Zalejeme šípkami s vývarom. Povaríme 20 minút a prepasírujeme cez jemné sitko. Podávame so smotanovými zemiakmi.
|