Jahňacie lýtko s patizónovým prívarkom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
90 minút na 125 °C |
Postup- V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky dozlata. Pridáme pokrájanú cibuľu, bobkový list, čerstvo zomleté nové korenie a celé korenie. K spenenej cibuli primiešame rajčiakový pretlak, opražíme a zalejeme vodou. Osolíme, vložíme bouquet garni a necháme pomaly variť.
- Jahňacinu umyjeme, osolíme, ochutíme čiernym korením a potom ju v druhom hrnci opečieme zo všetkých strán
na rozohriatom oleji. Lýtka vložíme do vriaceho zeleninového základu, prikryjeme pokrievkou, dáme do rúry rozohriatej na 125 °C a pečieme asi 1,5 h domäkka.
- Mäso vyberieme, vývar precedíme cez sitko a varíme, kým omáčka nenadobudne medovú konzistenciu. Vmiešame posekané mätové lístky.
- Náš tip: Patizónový prívarok: Na cibuľke orestujeme nastrúhaný patizón, pridáme cukor, soľ a ocot a podusíme do mäkka. Na záver zalejeme bielou bešamelovou omáčkou (základná omáčka z masla, múky a mlieka).
|