Jahňacie kotlety s kašou a mrkvou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Jahňacie kotlety: Kotlety
zbavíme blán a orežeme
nežiaduce časti. Kostičky očistíme
tupou stranou noža. Roztopíme
maslo a vložíme doň
byliny. Teplotou sa uvoľnia
éterické oleje a arómy. Maslo
necháme pri izbovej teplote
vychladnúť. Do mäkkého, ale
nie teplého masla vložíme jahňacie
kotlety. Necháme odležať
v chladničke jeden deň.
- Z chladničky kotlety vyberieme
skôr, aby sa maslo rozpustilo.
Kotlety vytiahneme
a zbavíme masla. Na rozpálenej
panvici opečieme z každej
strany. Dáme bokom
na 2 – 3 minúty odležať.
- Šafranová kaša: Na pekáč
vysypeme hrubú morskú soľ.
Zemiaky v šupke uložíme
na soľ a pokvapkáme olivovým
olejom. Pečieme asi 30
minút pri teplote 180 °C. Teplé
zemiaky vydlabeme. Prevarenú
smotanu so šafranom
a maslom vylejeme na zemiaky
a metličkou na šľahanie vytvoríme
kašu. Dochutíme soľou
a dijonskou horčicou.
- Farebná mrkvička: Mrkvu
zbavíme šupy. Nakrájame na
diamanty tak, že mrkvu krájame
v 45-stupňovom uhle
a otáčame po každom reze
o 90 stupňov. Vodu s octom,
cukrom a soľou privedieme
do varu. Vložíme mrkvičky
a varíme asi 2 minúty. Mrkva
musí byť chrumkavá. Vyberieme
a prudko ochladíme
v ľadovej vode. Na panvici speníme
maslo a pridáme mrkvičky.
Chvíľu restujeme.
|