Jahňacie mäso
Jahňacie mäso

Jahňacie kotlety s gratinovanými zemiakmi a krémovým medvedím cesnakom

Marek Bielčík a Karol Batrla
z reštaurácie Brasserie La Marine v Bratislave, 1. mája 2022
Jahňacie kotlety s gratinovanými zemiakmi a krémovým medvedím cesnakom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
75 minút
príprava

Suroviny

1 kg
Gratinované zemiaky:
1,5 g
400 ml
2 ks
200 g
Krémový medvedí cesnak:
300 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie kotlety umyjeme, osušíme, potrieme olejom a grilujeme na každej strane asi 2 minúty. Na záver osolíme, okoreníme a dopekáme v rozohriatej rúre pri 190 stupňoch 10–12 minút – záleží na veľkosti kotliet. Pred podávaním jahňacie kotlety nakrájame na jednotlivé kusy.

  2. 2

    Gratinované zemiaky: Zemiaky umyjeme, ošúpeme, nakrájame (nastrúhame) na tenké plátky. Zmiešame ich so smotanou, strúhaným parmezánom, vajíčkami, dochutíme soľou a korením. Preložíme do pekáča a dáme piecť do rúry vyhriatej na 165 stupňov asi na 75 minút. Po vybratí z rúry ich zaťažíme druhým pekáčom alebo plechom a necháme vychladnúť. Po vychladnutí krájame na porcie.

  3. 3

    Krémový medvedí cesnak: Do kastróla dáme olej, rozohrejeme ho, pridáme najemno nakrájanú šalotku, krátko opečieme. Pridáme smotanu a zredukujeme varom na polovicu. Do pripraveného krému pridáme nakrájaný medvedí cesnak a krátko podusíme. Dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha