Jahňacie karé vo woku na zelenine

Autor receptu: jarco

Náhodou som v obchode uvidel celkom pekný kúsok jahňacieho karé a hneď som vedel, čo bude dnes na obed :-) Z nákupu som sa vrátil až pred jednou, takže som si musel švihnúť. Za pol hodiny to bolo hotové a vzhľadom na málo investovanej energie aj celkom dobré.

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Toto nie je recept pre veľkých mäsožrútov :-) Jahňacie karé malo v surovom stave 350 g aj kosťou, bude to zeleninové jedlo s mäsom viac-menej na okrasu. Rozdelil som ho sekáčikom na 3 časti a pripravil si zeleninu. Ešte predtým som dal zohrievať rúru, v ktorej sa budú piecť zemiaky.
  2. Zohrial som vo woku trochu olivového oleja, do ktorého som nožnicami nastrihal čili papriku (množstvo zvoľte podľa toho, ako máte radi pikantné jedlá, ja som to tentoraz trochu prehnal :-). Na oleji s čili som zo všetkých strán opiekol kúsky jahňaciny. Keď mäso pustilo šťavu, pridal som cibuľu nakrájanú na prúžky, nadrobno nasekaný cesnak a rozmarín (čerstvý som žiaľ nemal, tak som použil sušený - ale nie mletý, len sekaný). Chvíľu som restoval, podlial trochou červeného vína, pridal farebné korenie, kapary, posolil a zakryl pokrievkou.
  3. Po cca 10 minútach dusenia som pridal cuketu, ešte trochu posolil a dochutil zmesou stredomorských byliniek. Dusil som zakryté ďalších 5 minút.
  4. Do woku som pridal malé rajčiny nakrájané na štvrťky, zakryl a ešte podusil.
  5. Po ďalších 5 minútach bolo jedlo hotové.
  6. Medzitým sa mi upiekli zemiaky v rúre (len som ich umyl, rozkrojil, položil na vymastený plech, pokvapkal olejom a posolil). Ešte som na nich nechal zapiecť po kúsku tvrdého kozieho syra a mohol som podávať.