Jablkový koláč

Jablkový koláč s makom a tvarohovým krémom

Autor receptu: helena10

Koláč je veľmi chutný a osviežujúci.* Jednoduché pečenie, použila som 250 ml hrnček a plech 20x35x5 cm.

20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Ošúpané jablká nakrájam na menšie kúsky a polejem citrónovou šťavou. Nechám bokom.
  2. Na cesto v miske vymiešam najprv všetky suché ingrediencie a potom pridám tekuté. Poriadne vymiešam na jednoliate cesto. Nakoniec zamiešam do cesta nakrájané jablká aj so šťavou.
  3. Cesto vylejem na vyšší plech 20x35 cm a vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 20 minút. Plech som si vopred natrela olejom a posypala domácou strúhankou. Horúci koláč jemne natriem redším domácim džemom a nechám vychladnúť.
  4. Tvarohovo-smotanový krém si pripravím vymiešaním všetkých surovín. Hrudkovitý tvaroh som si najprv zjemnila tyčovým mixérom.
  5. Vychladnutý upečený koláč natriem tvarohovým smotanovým krémom a po stuhnutí krému v chladničke ho podľa seba nakrájam a ozdobím.