Jablkový koláč
Jablkový koláč s makom a tvarohovým krémom
Autor receptu: helena10
Koláč je veľmi chutný a
osviežujúci.* Jednoduché pečenie,
použila som 250 ml hrnček a plech
20x35x5 cm.
Postup
- Ošúpané jablká nakrájam na menšie kúsky a polejem citrónovou šťavou. Nechám bokom.
- Na cesto v miske vymiešam najprv všetky suché ingrediencie a potom pridám tekuté. Poriadne vymiešam na jednoliate cesto. Nakoniec zamiešam do cesta nakrájané jablká aj so šťavou.
- Cesto vylejem na vyšší plech 20x35 cm a vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 20 minút. Plech som si vopred natrela olejom a posypala domácou strúhankou. Horúci koláč jemne natriem redším domácim džemom a nechám vychladnúť.
- Tvarohovo-smotanový krém si pripravím vymiešaním všetkých surovín. Hrudkovitý tvaroh som si najprv zjemnila tyčovým mixérom.
- Vychladnutý upečený koláč natriem tvarohovým smotanovým krémom a po stuhnutí krému v chladničke ho podľa seba nakrájam a ozdobím.