India po slovensky (fotorecept)
Autor receptu: egreska
Postup- Najprv si pripravíme marinádu a kusky kurčata v nej nechame hodinku-dve.Ja kurča solím zvlašt, lebo nemam dobry odhad ,ked sol pridavam do marinady.
- Cibulu s cesnakom orestujeme a odstavíme na bok.
- Suché korenie opražíme chvilku na sucho.Kedže nemam tie suroviny čo treba,použila som zmes orientalneho korenia od Vitany.
- V mažiariku alebo mixeri si spravíme pastu z opraženeho korenia a cibule.Pridajte asi 1 dcl vody.
- V hrnci, kde sme opražili korenie,na troche oleja opečieme mäso.Vyberieme ho na tanier.
- Pridame cibulovu pastu ,pretlak -orestujeme a vlejeme všetku marinadu v ktorej bolo masko.Ak treba podlejte trochou vody,ja som použila smotanu.
- Pridame mäsko,zakryjeme a dusíme asi hodinku.
- Nakoniec možete dochutit, ak je treba a pridat koriander alebo petrž.vnat.
- Cibulku so šampionmi orestujeme na oleji,šupneme k umytej ryži,posolíme a dusíme.Pred dokončením pridame hrašok.
- Úplne na koniec zamiešame vňať.Na tanieri posypeme lupienkami mandlí.
- Ak mate čas ,možete si pripravit aj Naan chlieb podla receptov na Vareche.
|