India po slovensky (fotorecept)

Autor receptu: egreska

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme marinádu a kusky kurčata v nej nechame hodinku-dve.Ja kurča solím zvlašt, lebo nemam dobry odhad ,ked sol pridavam do marinady.
  2. Cibulu s cesnakom orestujeme a odstavíme na bok.
  3. Suché korenie opražíme chvilku na sucho.Kedže nemam tie suroviny čo treba,použila som zmes orientalneho korenia od Vitany.
  4. V mažiariku alebo mixeri si spravíme pastu z opraženeho korenia a cibule.Pridajte asi 1 dcl vody.
  5. V hrnci, kde sme opražili korenie,na troche oleja opečieme mäso.Vyberieme ho na tanier.
  6. Pridame cibulovu pastu ,pretlak -orestujeme a vlejeme všetku marinadu v ktorej bolo masko.Ak treba podlejte trochou vody,ja som použila smotanu.
  7. Pridame mäsko,zakryjeme a dusíme asi hodinku.
  8. Nakoniec možete dochutit, ak je treba a pridat koriander alebo petrž.vnat.
  9. Cibulku so šampionmi orestujeme na oleji,šupneme k umytej ryži,posolíme a dusíme.Pred dokončením pridame hrašok.
  10. Úplne na koniec zamiešame vňať.Na tanieri posypeme lupienkami mandlí.
  11. Ak mate čas ,možete si pripravit aj Naan chlieb podla receptov na Vareche.