Ihličím zadymený steak s omáčkou z čierneho korenia
majiteľ Peter Lacko a šéfkuchár Peter Semivan
z reštaurácie Starý majer vo Vrátnej doline, 31. augusta 2020
z reštaurácie Starý majer vo Vrátnej doline, 31. augusta 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
800 g (vysoká) |
|
4 ks veľké |
|
5 g |
|
|
|
10 g |
|
500 ml |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Roštenku nakrájame na 4 rovnaké porcie, osolíme, okoreníme steakovým korením a necháme odležať. Zemiaky po jednom zabalíme do alobalu a dáme piecť do pahreby na 20 minút.
- 2
Pripravené porcie mäsa položíme na rozpálený gril a pečieme z každej strany 5 minút. Pred dokončením pridáme do grilu na 20 sekúnd smrekové ihličie, a takto zadymenú roštenku zabalíme do alobalu na 7 minút.
- 3
Čierne korenie opečieme na panvici, pridáme výpek – šťavu z roštenky – a primiešame smotanu. Varíme 5 minút.
Tiež hovädzí steak:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu