Hovädzí steak
Hovädzí steak

Ihličím zadymený steak s omáčkou z čierneho korenia

majiteľ Peter Lacko a šéfkuchár Peter Semivan
z reštaurácie Starý majer vo Vrátnej doline, 31. augusta 2020
Ihličím zadymený steak s omáčkou z čierneho korenia
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

800 g (vysoká)
4 ks veľké
5 g
10 g
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Roštenku nakrájame na 4 rovnaké porcie, osolíme, okoreníme steakovým korením a necháme odležať. Zemiaky po jednom zabalíme do alobalu a dáme piecť do pahreby na 20 minút.

  2. 2

    Pripravené porcie mäsa položíme na rozpálený gril a pečieme z každej strany 5 minút. Pred dokončením pridáme do grilu na 20 sekúnd smrekové ihličie, a takto zadymenú roštenku zabalíme do alobalu na 7 minút.

  3. 3

    Čierne korenie opečieme na panvici, pridáme výpek – šťavu z roštenky – a primiešame smotanu. Varíme 5 minút.

Diskusia k receptu