Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Hustá zeleninová polievka s krupicovými haluškami fotorecept

macka78 - fotkamacka78, 6. marca 2019
Hustá zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept)
Foto: macka78

Polievka je plná vitamínov, minerálov, ale hlavne vlákniny, ktorá je pre chudnutie a správne fungovanie telesných pochodov veľmi dôležitá. Táto polievka Vás zasýti a Zobraziť celý popisPolievka je plná vitamínov, minerálov, ale hlavne vlákniny, ktorá je pre chudnutie a správne fungovanie telesných pochodov veľmi dôležitá. Táto polievka Vás zasýti a zároveň dodá mnoho prospešných látok bez zbytočného zahusťovania múkou. Zeleninu si môžete obmeniť podľa svojej chuti.

Suroviny

2  ks
menší kúsok
1 ks
1 ks
1 ks
3 strúčiky
1/2 ks
 (bobkový list, nové korenie, čierne korenie)
cca hrsť mrazený
1 ks
4 až 6 PL podľa veľkosti vajíčka
1 ks
1 ČL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ako prvé si pripravíme krupicové halušky: Vajíčko vymiešame s maslom a krupicou na redšie cestíčko, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok, soľ a necháme odležať.(Krupica nám pekne nabobtná a trošku zhustne)... Ďalej si umyjeme a očistíme zeleninku, ktorú nakrájame na drobno, brokolicu rozoberieme na malé ružičky, cesnak nasekáme... Nachystýme vývar a môžme začať variť polievočku :)

    Hustá zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku, ku ktorej pridáme nasekaný cesnak, postupne pridáme koreňovú zeleninku, bobkový list, nové korenie a celé to miešame 3 minútky... Zalejeme horúcim vývarom a necháme cca 10 minút variť. Po 10 minútach pridáme brokolicu, cuketu, soľ, korenie, necháme prejsť varom a začneme robiť halušky do polievky... Buď hádžeme lyžičkou, alebo ako ja cez sitko na halušky. Necháme variť cca 15 až 20 minút. Ešte pred koncom varenia pridáme hrášok. Do hotovej polievky primiešame rozšľahaný žĺtok (už nevaríme) a nasekanú petržlenovú vňať.

    Hustá zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť...

Diskusia k receptu

mijaita
@Macka78 takovou polevku varim, nedavam brokolici, pouze korenovou zeleninu. Ale proc ne, nic proti tomu, kdyby byla po ruce. Ale halusky delam drozdove, zkus je! nechám rozpustit droždí a přidám do vychladlého přidám vajíčko, krupici, stejne jako ty delas. K te korenove zelenine se náramne hodi a chutnaji!
Tak jsi me navnadila, ze ji zas brzo uvarim :-)


marienka44
Vcera sme práve takú dojedli. Ja si v tlakovom hrnci uvarím polievkovú kuraciu zmes s koreninami (bob.list, čierne a nové korenie ap. ) a potom s precedeným vývarom zalejem na cibuli, cesnaku a cervenej paprike podusenú mrkvu (ostatné druhy zeleniny netreba dusiť ), pridám ostatné koreňové zeleniny, včetne stonkového zeleru a varím do zmaknutia. Počas varenia pridám trochu ovsenných vlociek a napučanú pohánku, prípadne na drobno pokrájaný zemiak. Na záver idú krup. halušky podávané nožíkom z lyžice, mrazený hrášok a petrž. vňať. Do cestíčka na halušky pridám na špic noža sódy bic., halušky sú kypré a púchle.
Do hotovej polievky oberiem aj časť uvareného mäska z vývaru.
tinelisa
Milujem zeleninu na akýkoľvek spôsob. A polievočka vyzerá lákavo. Do halušiek dávam sódu ako Marienka44. Ale skúsim aj s droždím.
jurka
Vyborna. Ako od babinky :) Uz sa naklada i uklada. Dakujem za recept.