Hustá zeleninová polievka s krupicovými haluškami fotorecept
Foto: macka78
Polievka je plná vitamínov, minerálov, ale hlavne vlákniny, ktorá je pre chudnutie a správne fungovanie telesných pochodov veľmi dôležitá. Táto polievka Vás zasýti a Zobraziť celý popisPolievka je plná vitamínov, minerálov, ale hlavne vlákniny, ktorá je pre chudnutie a správne fungovanie telesných pochodov veľmi dôležitá. Táto polievka Vás zasýti a zároveň dodá mnoho prospešných látok bez zbytočného zahusťovania múkou. Zeleninu si môžete obmeniť podľa svojej chuti.
Suroviny
2 ks |
|
menší kúsok |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
1/2 ks |
|
(bobkový list, nové korenie, čierne korenie) |
|
cca hrsť mrazený |
|
|
|
1 ks |
|
|
|
4 až 6 PL podľa veľkosti vajíčka |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ako prvé si pripravíme krupicové halušky: Vajíčko vymiešame s maslom a krupicou na redšie cestíčko, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok, soľ a necháme odležať.(Krupica nám pekne nabobtná a trošku zhustne)... Ďalej si umyjeme a očistíme zeleninku, ktorú nakrájame na drobno, brokolicu rozoberieme na malé ružičky, cesnak nasekáme... Nachystýme vývar a môžme začať variť polievočku :)
-
2
Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku, ku ktorej pridáme nasekaný cesnak, postupne pridáme koreňovú zeleninku, bobkový list, nové korenie a celé to miešame 3 minútky... Zalejeme horúcim vývarom a necháme cca 10 minút variť. Po 10 minútach pridáme brokolicu, cuketu, soľ, korenie, necháme prejsť varom a začneme robiť halušky do polievky... Buď hádžeme lyžičkou, alebo ako ja cez sitko na halušky. Necháme variť cca 15 až 20 minút. Ešte pred koncom varenia pridáme hrášok. Do hotovej polievky primiešame rozšľahaný žĺtok (už nevaríme) a nasekanú petržlenovú vňať.
-
3
Dobrú chuť...
Tak jsi me navnadila, ze ji zas brzo uvarim :-)
Do hotovej polievky oberiem aj časť uvareného mäska z vývaru.
Ďakujem za tip, nabudúce spravím halušky z droždia... :)