Husacie ragú
Husacie ragú s plackami z divokej ryže
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Z husacích pŕs odstránime kožu, očistené prsia nakrájame
na väčšie kúsky. V hrnci na rozpálenom oleji opražíme
cibuľu a mäso, pridáme korenie na divinu, zalejeme červeným
vínom a vývarom, necháme dusiť 20 minút.
- Potom pridáme huby (kuriatka a hríby), brusnice, povaríme
domäkka, zahustíme tmavou zápražkou. Dochutíme
smotanou na varenie a čerstvým rozmarínom.
- Na prípravu placiek najprv do vriacej vody vložíme
divokú ryžu, ktorú mierne prevaríme. Takto uvarenú ryžu
scedíme, pridáme huby shitake,
nastrúhanú surovú cuketu, vajíčko,
nastrúhaný parmezán, soľ a čierne
korenie. Z tejto zmesi vytvarujeme
placky a pečieme na oleji v panvici
na miernom ohni dozlatista.
|