Husacie ragú

Husacie ragú s plackami z divokej ryže

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z husacích pŕs odstránime kožu, očistené prsia nakrájame na väčšie kúsky. V hrnci na rozpálenom oleji opražíme cibuľu a mäso, pridáme korenie na divinu, zalejeme červeným vínom a vývarom, necháme dusiť 20 minút.
  2. Potom pridáme huby (kuriatka a hríby), brusnice, povaríme domäkka, zahustíme tmavou zápražkou. Dochutíme smotanou na varenie a čerstvým rozmarínom.
  3. Na prípravu placiek najprv do vriacej vody vložíme divokú ryžu, ktorú mierne prevaríme. Takto uvarenú ryžu scedíme, pridáme huby shitake, nastrúhanú surovú cuketu, vajíčko, nastrúhaný parmezán, soľ a čierne korenie. Z tejto zmesi vytvarujeme placky a pečieme na oleji v panvici na miernom ohni dozlatista.