Hummus

Hummus s pečenou tekvicou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Hokkaido tekvicu očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pridáme trošku drveného čili (podľa chuti) a pretlačený cesnak. Takto pripravenú tekvicu pečieme pri teplote 165 °C cca 30 minút (do zmäknutia).
  2. Upečenú tekvicu dáme do foodprocesora (mixéra s nožíkmi) alebo do nádoby, v ktorej môžeme mixovať ponorným mixérom. Pridáme uvarený cícer (varený v osolenej vode do zmäknutia), pastu tahini, zmes korenia ras el hanout, soľ, biele mleté korenie, citrónovú šťavu, sezamový olej, kurkumu pre výraznejšiu farbu a extra panenský olivový olej. Dochucujeme podľa vlastnej chuti. Všetko spolu vymixujeme do hladka.
  3. Podávame s opečenou tortillou a grilovanou zeleninou.