Hummus
Hummus s pečenou tekvicou
Autor receptu: redakcia
Postup- Hokkaido tekvicu očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pridáme trošku drveného čili (podľa chuti) a pretlačený cesnak. Takto pripravenú tekvicu pečieme pri teplote 165 °C cca 30 minút (do zmäknutia).
- Upečenú tekvicu dáme do foodprocesora
(mixéra s nožíkmi) alebo do nádoby, v ktorej môžeme
mixovať ponorným mixérom. Pridáme uvarený cícer
(varený v osolenej vode do zmäknutia), pastu tahini,
zmes korenia ras el hanout, soľ, biele mleté
korenie, citrónovú šťavu, sezamový olej,
kurkumu pre výraznejšiu farbu a extra
panenský olivový olej. Dochucujeme podľa vlastnej chuti. Všetko spolu vymixujeme do hladka.
- Podávame s opečenou tortillou a grilovanou zeleninou.
|