Hummus a jeho variácie

kecemis - fotkakecemis, 28. apríla 2012
Hummus a jeho variácie
Foto: kecemis

Na hummus existuje mnoho receptov, ale rad by som sa podelil s dvoma variaciami hummusu, tak ako som ho pripravil ja. Povazujte tento pokus Zobraziť celý popisNa hummus existuje mnoho receptov, ale rad by som sa podelil s dvoma variaciami hummusu, tak ako som ho pripravil ja. Povazujte tento pokus za inspiraciu prosim. Cviklovy hummus ma velku odozvu v nasej rodine. Len pre uplnost uvediem aj recept na hummus, ktory pouzivam ja.

20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks z konzervy (ocedeny)
4-6 ks
1/2 hrnček alebo limetky
1/2 hrnček
5 PL
3 PL podľa potreby
1/2-1 KL ,mleté čierne korenie
1/8 KL
 nasekane cerstve
3 ks stredne veľká
3 ks
1/4 KL
1/4 kl




Postup

  1. 1

    Cicer zkonzervy scedim a dam do mixera. Ak pouzijeme suseny, dam uvarit 2-3 hrnceky. Pridame olivovy olej, tahini, citronovu stavu, sol, korenie, rimsky kmin, stipku cayenskeho korenia (samozrejme podla chuti, nie je nevyhnutne) a samozrejme cesnak. Dobre rozmixovat a podla potreby pridavat vodu.

  2. 2

    K takto pripravenemu zakladu mozeme pripravit rozne dochutenia. Na obrazku dole v strede je zakladny hummus, na lavo je cviklova variacia a na pravo je mrkvova. Tychto kombinacii moze byt vela, vsetko zalezi podla vasej chute a fantazii.

    Hummus a jeho variácie - obrázok 2
  3. 3

    Cviklu som dal na 5 minut povarit. Potom som ju zbavil supky a pokrajal na drobne kusky. Dal som ju na plech, zlahka potrel olivovim olejom a jemne posypal feniklom a korenim. Nehal som ju upiect asi 15 minut. Potom uz iba pridat k hummusu a dobre premixovat. Nakolko som chcel usetrit cas a energiu, zaroven s cviklou som dal na plech aj predvarenu mrkvu. Mrkvu som vsak posypal so stipkou praskoveho zazvoru.

  4. 4

    Typ na zaver. Skuste vymenit cesnak za roastovany cesnak a budete prekvapeny akosa zmeni chut. Tak isto sa da spravit z roastovanou cervenou paprikov alebo cicerom. To je len Pre tych co nemaju radi cicer, vyskasejte namiesto ciceru tmavu sosvicu.

Diskusia k receptu

tatranka
Už len tou farebnosťou som bola zlákaná.Tanier v takejto úprave sám o sebe je krásny a predpokladám,že aj chutný.
babav
Krasne ,chutne , zdrave ...vyborny napad s cviklou aj mrkvou ;-)
adkas
humus mam rada a tieto tvoje farebne variacie ma velmi zaujali
zirafninka1
mnam! take pekne farebne recepty dnes pribudli. a len na okraj cilantro je koriander.
babidka
velmi pekny recept -a hlavne velmi jedly :-) @zirafinka ma predbehla - ak ti to nevadi , oprav si v surovinach cilantro za koriander /nie kazdy vie co je cilantro/ - vyhnes sa zbytocnym otazkam .
kecemis
Vdaka zaupozornenie. Ani neviem precosom pouzil tento nazov. Dakujem.
janocka84
mnam, hummus zboznujem. Zatial som si ho vzdy len kupovala, urcite vyskusam, dakujem za recept :D
kukulienka71
No, ten cviklový sa mi veľmi páči! @kecemis , asi zbytočná otázka, ale: rozdiel medzi cviklou uvarenou do mäkka a u teba predvarenou a upečenou v rúre bude asi lepšia chuť, že? tiež sa mi páči perlička: roastovaný...:-)
kecemis
@kukulienka71 Mas pracdu, pecena cvikla ma taku sytejsiu chut a mne sa zda byt aj sladsia a farebnejsia. V tomto pripade som ju piekol s feniklom a aj v pripade einych byliniek, ked ich pecies spolu cvikla dostava jemny nadych tych byliniek ktore pouzijes.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia