Hummus a jeho variácie

Autor receptu: kecemis

Na hummus existuje mnoho receptov, ale rad by som sa podelil s dvoma variaciami hummusu, tak ako som ho pripravil ja. Povazujte tento pokus za inspiraciu prosim. Cviklovy hummus ma velku odozvu v nasej rodine. Len pre uplnost uvediem aj recept na hummus, ktory pouzivam ja.

20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cicer zkonzervy scedim a dam do mixera. Ak pouzijeme suseny, dam uvarit 2-3 hrnceky. Pridame olivovy olej, tahini, citronovu stavu, sol, korenie, rimsky kmin, stipku cayenskeho korenia (samozrejme podla chuti, nie je nevyhnutne) a samozrejme cesnak. Dobre rozmixovat a podla potreby pridavat vodu.
  2. K takto pripravenemu zakladu mozeme pripravit rozne dochutenia. Na obrazku dole v strede je zakladny hummus, na lavo je cviklova variacia a na pravo je mrkvova. Tychto kombinacii moze byt vela, vsetko zalezi podla vasej chute a fantazii.
  3. Cviklu som dal na 5 minut povarit. Potom som ju zbavil supky a pokrajal na drobne kusky. Dal som ju na plech, zlahka potrel olivovim olejom a jemne posypal feniklom a korenim. Nehal som ju upiect asi 15 minut. Potom uz iba pridat k hummusu a dobre premixovat. Nakolko som chcel usetrit cas a energiu, zaroven s cviklou som dal na plech aj predvarenu mrkvu. Mrkvu som vsak posypal so stipkou praskoveho zazvoru.
  4. Typ na zaver. Skuste vymenit cesnak za roastovany cesnak a budete prekvapeny akosa zmeni chut. Tak isto sa da spravit z roastovanou cervenou paprikov alebo cicerom. To je len Pre tych co nemaju radi cicer, vyskasejte namiesto ciceru tmavu sosvicu.