Hummingbird Cake - Kolibríkový koláč fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 11. augusta 2014

Tento kolac je tu dost oblubeny. Na internete je viacej receptov. Trochu sa od seba lisia, ale to podstatne je tam vzdy. Ananas, banany Zobraziť celý popisTento kolac je tu dost oblubeny. Na internete je viacej receptov. Trochu sa od seba lisia, ale to podstatne je tam vzdy. Ananas, banany a orechy.

10-14
porcií
10 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

3 šálky
1 šálka
2 ČL
1 PL
1/4 ČL
420
3 ks
1 šálka
3 ks
1 1/4
Krém:
250 g
50 g
1/4 šálky
1 PL




Postup

  1. 1

    salka = 200 ml
    Do kolaca je najlepsie pouzit zavarany posekany ananas aj so stavou. Ja som mala doma zavarane ananasove platky, ktore

    Hummingbird Cake - Kolibríkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    som si posekala na drobne kusky.

    Hummingbird Cake - Kolibríkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K ananasu som pridala posekane banany a vlasske orechy.

    Hummingbird Cake - Kolibríkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do misky som este pridala vajicka a olej. Vsetko som spolu premiesala.

    Hummingbird Cake - Kolibríkový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do druhej misky som odmerala muku, cukor, sodu bikarbonu, sol a skoricovy cukor.

    Hummingbird Cake - Kolibríkový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K tekutej zmesi som pridala muku a vsetko som spolu premiesala.

    Hummingbird Cake - Kolibríkový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto som vyliala do okruhlej tortovej formy priemeru 22cm. Na spodok formy som dala papier na pecenie.

    Hummingbird Cake - Kolibríkový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kolac som piekla vo vyhriatej rure 175C 50 minut. Upeceny kolac som vybrala na mriezku a nechala som ho vychladnut.

    Hummingbird Cake - Kolibríkový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vychladnuty kolac som potrela kremom. Krem som si pripravila rozslahanim Philadelphie, masla, cukru, vanilkoveho cukru, citronovej kory a citronovej stavy. Namiesto Philadelphie mozete pouzit aj domaci tvaroh. Vrch kolaca som posypala posekanymi orechami a ananasom.

    Hummingbird Cake - Kolibríkový koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tento kolac je velmi lahko a rychlo pripravit. Je stavnaty a jemny. Ak sa vam bude zdat salka cukru do cesta privela mozete si mnozstvo cukru znizit na 3/4- 1/2 salky.

    Hummingbird Cake - Kolibríkový koláč (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

rea1
páči sa mi, veru ho spravím. zatiaľ ma láka bez krému, len upiecť cesto, ako bábovku. som naň zvedavá. :-) a píšem 5*. :-)))
kukulienka71
myslím, že tento koláč je obľúbený právom, chuť si viem dokonale domyslieť a výzor si vyriešila veľmi elegantne, ako to je u teba zvykom:-) 5*, KK, čoskoro vyskúšam, ďakujem:-)
babav
Vyborny kolac!. Zaujimavy nazov ...preco kolibrikovy?Krem poznam, je to jeden z mojich oblubenych nie len na ozdobu ,aj ako plnku do zakuskov
( napr.do carrot cake ).
izabella929
@palokuchki..ke ďže je kolibrík prekrásny vtáčik,,,,ako inak môže vyzerať koláčik s týmto menom...nádherne a chutne.-) šikovná si veľmi a ja chválim dielo tvoje.-)
mesiar50
Krasna torta a ako som cital suroviny pouzite na jej pripravu musi byt vynikajuca.Sikovna si velmi.
Danielka tvoju TS som dostal no neviem nikomu na ne odpovedat.Ospravedlnujem sa ti.Ja som zacal studovat v 77 r.Stavbari ste boli horevyssie od nas ak ma pamat neklame.Na Cerman sme chodievali aj mi.Dakujem ti za mile pripomenutie a zelam ti vsetko dobre.
radulienka
Danuška, zase taký krásny a zvláštny recept, vyskúšam na narodeniny, vďaka zaň, vyzerá lákavo, pekné pozdravy do Tumbarumby...
palokuchki
@rea1 , @kukulienka71 , @sonulienka , @babav , @izabella929 , @francuzska1 , mesiar50, @radulienka , @babidka , dakujem vam vsetkym za vase mile komentare. Som rada,ze sa vam tento kolac paci. @babidka presne ako hovoris. Je jednoduchy na pripravu. @babav neviem preco ten nazov hummingbird cake. Hladala som aj na google, ale som nenasla nijake vysvetlenie. Aj ja mam tento tvarohovy krem rada. Je lahsi a chutnejsi ako cisto maslovy. @mesiar50 , ano. Boli masiari, cukrari a potom stavbari. Ked si zacinal ja som vtedy maturovala. Dakujem vam za pozdravy a aj ja vas vsetkych srdecne pozdravujem.
terinka55
Parádne sa Ti vydaril, určite je veľmi dobrý. Páči sa mi. KK a 5*
palokuchki
@terinka55 , @tinca , dakujem. Hladala som viacej informacii o tomto kolaci a jeho povode. Nasla som napriklad toto  youvegottotastethis.myrecipes.com/2012/10/22/the-history-of-hummingbird-c...
Recept na tento kolac bol po prvykrat uverejneny v Southern Living magazine v 1978 v North Carolina. A preco ten nazov? V originalnom recepte su az dve salky cukru. Kolac je velmi sladky vraj az tak sladky, ze ani kolibrik mu neodola. Dalsia verzia je, ze kolac je taky chutny, ze hostia sa budu nad nim vznasat ako kolibrik nad kvetami.
1x babav
jerica
@palokuchki
Ďaľší tvoj recept čo si zaslúži 5x*, kk si neoddýchne :-)
Prezentácia pri každom tvojom recepte nemá chybu !!!!!
violeta
Velmi chutná tortička @palokuchki , spravila som ju synovi k narodeninám, zaujala ma, pretože my maslové torty neoblubujeme a tiež si myslím, že sa velmi hodí k nášmu jesennému obdobiu, ďakujem za recept
alena45
Dnes som tento koláč robila prvýkrát a hneď pre návštevu. Na tortovú formu sa mi zdalo príliš veľa hmoty, tak som použila 3/4 plech a dobre som urobila. Na výšku mal koláč v strede až 5 cm. Natrela som ho trochu zmenenou plnkou, domáci tvaroh som rozmiešala s cukrami a citrónovou šťavou a kôrou, tak ako Ty, ale namiesto masla som túto tvarohovú hmotu zamiešala do vyšľahanej šľahačky. Získala som tak väčšie množstvo na potretie celého plechu. Bol výborný, návšteva si pochvaľovala.
Šťavnatý, plnej chuti. Použila som konzervu ananásu 340 g a stačilo. Takže ďakujem za recept, hoci ja som si ho vybrala po štúdiu receptov v KK včera večer hlavne kvôli názvu.
palokuchki
@alena45 tesim sa, ze kolacik chutil navsteve a ze si bola aj ty spokojna. Dakujem ti aj za fotku. Pozdravujem ta.
babkamt
zaujímavý koláč, ukladám do kk, určite vyskúšam.
mariana1982
super rcp aj koláč, chutí mi. staci jedna sialka cukru aj ked v originali su dve ale amici radi presladzaju. vrch treba zakryt alobalom lebo sa pripeka, mne sa piekol az 1,5 hod.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia