Hummingbird Cake - Kolibríkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tento kolac je tu dost oblubeny. Na internete je viacej receptov. Trochu sa od seba lisia, ale to podstatne je tam vzdy. Ananas, banany a orechy.

10-14
porcií
10 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Postup

  1. salka = 200 ml
    Do kolaca je najlepsie pouzit zavarany posekany ananas aj so stavou. Ja som mala doma zavarane ananasove platky, ktore
  2. som si posekala na drobne kusky.
  3. K ananasu som pridala posekane banany a vlasske orechy.
  4. Do misky som este pridala vajicka a olej. Vsetko som spolu premiesala.
  5. Do druhej misky som odmerala muku, cukor, sodu bikarbonu, sol a skoricovy cukor.
  6. K tekutej zmesi som pridala muku a vsetko som spolu premiesala.
  7. Cesto som vyliala do okruhlej tortovej formy priemeru 22cm. Na spodok formy som dala papier na pecenie.
  8. Kolac som piekla vo vyhriatej rure 175C 50 minut. Upeceny kolac som vybrala na mriezku a nechala som ho vychladnut.
  9. Vychladnuty kolac som potrela kremom. Krem som si pripravila rozslahanim Philadelphie, masla, cukru, vanilkoveho cukru, citronovej kory a citronovej stavy. Namiesto Philadelphie mozete pouzit aj domaci tvaroh. Vrch kolaca som posypala posekanymi orechami a ananasom.
  10. Tento kolac je velmi lahko a rychlo pripravit. Je stavnaty a jemny. Ak sa vam bude zdat salka cukru do cesta privela mozete si mnozstvo cukru znizit na 3/4- 1/2 salky.