Foto: tinca
Už dávno som ju chcela vyskúšať a dnes dozrel čas, tak je tu. Je to pochúťka.
príprava
na 175 °C
Suroviny
600 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
3 ks (strúčiky) |
|
1/3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
3-4 pl |
|
čerstvé (rozmarín,petržlén) |
|
cca 10 plátkov |
|
300 ml |
|
2 ks (surové) |
|
2 pl |
|
|
|
na vymastenie formy |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Šampiňóny nakrájame na hrubšie plátky, pečienku očistíme a tiež nakrájame na väčšie kusy. Cibuľu, cesnak očistíme a nakrájame.
-
3
Na oleji orestujeme cibuľu, cesnak, chilli papričku a huby. Potom pridáme pečienku a koreniny podľa chuti-mletú rascu,majorán,čierne mleté korenie a bylinky. Až nakoniec zmes osolíme a necháme vychladnúť.
-
4
Medzitým si primeriame na formu /ja som použila hranatú na biskupský chlebík/plátky toustového chleba, lebo ich veľkosť bude treba upraviť. A to na dno boky aj na vrch, lebo zmes zakryjeme tiež plátkami chleba.
-
5
Rozdelíme vajíčka, žĺtky rozšľaháme v osolenom mlieku. Z bielkov si urobíme sneh, do ktorého pridáme strúhanku, alebo rozmixovanú striedku toustového chleba a vmiešame do hubovo-pečienkovej zmesi. Plátky toustového chleba z oboch strán mierne omočíme vo vajíčkovo-mliečnej zmesi a do maslom vymastenej formy ho naukladáme,okrem tých vrchných.Do takto vyloženej formy vylejeme pripravenú zmes a prikryjeme poslednými plátkami chleba.
-
6
Pečieme vo vyhriatej rúre spočiatku prikryté alobalom pri 175 st.C cca 40 minút. A 15 minút pred dopečením alobal dáme preč a dopekáme do chrumkava.
-
7
Necháme vychladnúť a môžeme krájať. Terina je dobrá aj teplá,ale aj studená. RADA: treba počítať s tým, že teplá sa horšie porcuje.
-
8
Podávame so zeleninovou oblohou, iné netreba pretože tam máme všetko. Tak nech vám chutí!
ukladám do kk a plný počet hviezdičiek...