Hubovo-pečienková terina fotorecept

tinca - fotkatinca, 5. júla 2014
Hubovo-pečienková terina (fotorecept)
Foto: tinca

Už dávno som ju chcela vyskúšať a dnes dozrel čas, tak je tu. Je to pochúťka.

30 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

600 g
300 g
1 ks
3 ks (strúčiky)
1/3 ks
3-4 pl
 čerstvé (rozmarín,petržlén)
cca 10 plátkov
300 ml
2 ks (surové)
2 pl
 na vymastenie formy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Hubovo-pečienková terina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šampiňóny nakrájame na hrubšie plátky, pečienku očistíme a tiež nakrájame na väčšie kusy. Cibuľu, cesnak očistíme a nakrájame.

    Hubovo-pečienková terina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji orestujeme cibuľu, cesnak, chilli papričku a huby. Potom pridáme pečienku a koreniny podľa chuti-mletú rascu,majorán,čierne mleté korenie a bylinky. Až nakoniec zmes osolíme a necháme vychladnúť.

    Hubovo-pečienková terina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si primeriame na formu /ja som použila hranatú na biskupský chlebík/plátky toustového chleba, lebo ich veľkosť bude treba upraviť. A to na dno boky aj na vrch, lebo zmes zakryjeme tiež plátkami chleba.

    Hubovo-pečienková terina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozdelíme vajíčka, žĺtky rozšľaháme v osolenom mlieku. Z bielkov si urobíme sneh, do ktorého pridáme strúhanku, alebo rozmixovanú striedku toustového chleba a vmiešame do hubovo-pečienkovej zmesi. Plátky toustového chleba z oboch strán mierne omočíme vo vajíčkovo-mliečnej zmesi a do maslom vymastenej formy ho naukladáme,okrem tých vrchných.Do takto vyloženej formy vylejeme pripravenú zmes a prikryjeme poslednými plátkami chleba.

    Hubovo-pečienková terina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme vo vyhriatej rúre spočiatku prikryté alobalom pri 175 st.C cca 40 minút. A 15 minút pred dopečením alobal dáme preč a dopekáme do chrumkava.

    Hubovo-pečienková terina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Necháme vychladnúť a môžeme krájať. Terina je dobrá aj teplá,ale aj studená. RADA: treba počítať s tým, že teplá sa horšie porcuje.

    Hubovo-pečienková terina (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame so zeleninovou oblohou, iné netreba pretože tam máme všetko. Tak nech vám chutí!

    Hubovo-pečienková terina (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
Za 5*, Ale mam dotaz. Ak som dobre pochopila z navodu a fotiek, tak tie toasty vo forme su namocene vo vajickovomliecnej zmesi. A tie co idu navrch su dopredu otoastovane? Recept sa mi velmi paci, rada by som ho buduci tyzden vyskusala. Dakujem a prajem pekny Weekend.
@zolik aj tie vrchné sa omočia,ale až nakoniec,keď máš už vo forme aj hubovo-pečienkovú zmes,aby sa ti nerozmočili. Čiže vyložíš celú formu toustami pomáčanými,potom zmes a nakoniec vrchné pláty. Oni sa ti tak pekne zapečú do chrumkava.Nech sa ti podari:)
@zolik tie huby krájaj cez celý plod a na hrubšie,aby sa ti veľmi nespiekli,aby pri krájaní robili peknú textúru. Kľudne môžeš použiť aj iný druh hríbov.Mne nemá kto nazbierať,ja hríby nepoznám,ale originál rcp je so šampiňónmi
používateľ nemá avatar
123
no,to vyzerá super, aj chuť si viem predstaviť..., huby/okrem nakladaných - neviem prečo.../ zbožňujem. Tak to najbližšie pri nejakej akcii bude "prekvapko" , ale nebudem sa chváliť "cudzím perím"...
ukladám do kk a plný počet hviezdičiek...
@tinca , super recept, nápaditý! niektorý deň som robila podobnú večeru ako máš tú plnku, na kačacej masti som opiekla cibuľku, pridala čerstvé šampiňóny, potom pečienky, ČKM, červenú mlet papriku, majoránku a nakoniec som priliala asi PL šľahačkovej smotany, tú som nechala len prevrieť, celé bolo hotové za pár minút a je to vynikajúce. Nabudúce urobím podľa teba aj s toastovými chlebíkmi. Máš 5* :-)

krásny recept a určite chutný výsledok, keď som čítala tú plnku, pripomínalo mi to recept tuším od @babkamat na paštiku z kuracej pečene, ja som si ju trochu upravila a robila ako ty, len asi 250 g bravč. masť, bez čily a byliniek aby ostala chuť šampiňónov a pečienky a bola veľmi chutná, suseda pýtala aj recept, preto aj toto ukladám, bude to ďalšia inovácia, dík za recept, 5*

Pridaj komentár k receptu: