Hubovo-pečienková terina fotorecept

tinca - fotkatinca, 5. júla 2014
Hubovo-pečienková terina (fotorecept)
Foto: tinca

Už dávno som ju chcela vyskúšať a dnes dozrel čas, tak je tu. Je to pochúťka.

30 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

600 g
300 g
1 ks
3 ks (strúčiky)
1/3 ks
3-4 pl
 čerstvé (rozmarín,petržlén)
cca 10 plátkov
300 ml
2 ks (surové)
2 pl
 na vymastenie formy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Hubovo-pečienková terina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šampiňóny nakrájame na hrubšie plátky, pečienku očistíme a tiež nakrájame na väčšie kusy. Cibuľu, cesnak očistíme a nakrájame.

    Hubovo-pečienková terina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji orestujeme cibuľu, cesnak, chilli papričku a huby. Potom pridáme pečienku a koreniny podľa chuti-mletú rascu,majorán,čierne mleté korenie a bylinky. Až nakoniec zmes osolíme a necháme vychladnúť.

    Hubovo-pečienková terina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si primeriame na formu /ja som použila hranatú na biskupský chlebík/plátky toustového chleba, lebo ich veľkosť bude treba upraviť. A to na dno boky aj na vrch, lebo zmes zakryjeme tiež plátkami chleba.

    Hubovo-pečienková terina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozdelíme vajíčka, žĺtky rozšľaháme v osolenom mlieku. Z bielkov si urobíme sneh, do ktorého pridáme strúhanku, alebo rozmixovanú striedku toustového chleba a vmiešame do hubovo-pečienkovej zmesi. Plátky toustového chleba z oboch strán mierne omočíme vo vajíčkovo-mliečnej zmesi a do maslom vymastenej formy ho naukladáme,okrem tých vrchných.Do takto vyloženej formy vylejeme pripravenú zmes a prikryjeme poslednými plátkami chleba.

    Hubovo-pečienková terina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme vo vyhriatej rúre spočiatku prikryté alobalom pri 175 st.C cca 40 minút. A 15 minút pred dopečením alobal dáme preč a dopekáme do chrumkava.

    Hubovo-pečienková terina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Necháme vychladnúť a môžeme krájať. Terina je dobrá aj teplá,ale aj studená. RADA: treba počítať s tým, že teplá sa horšie porcuje.

    Hubovo-pečienková terina (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame so zeleninovou oblohou, iné netreba pretože tam máme všetko. Tak nech vám chutí!

    Hubovo-pečienková terina (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Vnútornosti, Huby, Slovenská kuchyňa, Obed, Večera, Oprážané, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Za 5*, Ale mam dotaz. Ak som dobre pochopila z navodu a fotiek, tak tie toasty vo forme su namocene vo vajickovomliecnej zmesi. A tie co idu navrch su dopredu otoastovane? Recept sa mi velmi paci, rada by som ho buduci tyzden vyskusala. Dakujem a prajem pekny Weekend.
@zolik aj tie vrchné sa omočia,ale až nakoniec,keď máš už vo forme aj hubovo-pečienkovú zmes,aby sa ti nerozmočili. Čiže vyložíš celú formu toustami pomáčanými,potom zmes a nakoniec vrchné pláty. Oni sa ti tak pekne zapečú do chrumkava.Nech sa ti podari:)