Čevapčiči
Hubové čevapčiči (fotorecept)
Autor receptu: tsnak
Tohotoročná jeseň je bohatá na zber húb...
Počasie nám praje a huby už máme nasušené, zavarené, zamrazené a stále ešte sa
nejaké nájdu, čo nevieme čo s nimi...
Ponúkam ešte jednú úpravu, ktorú ja najviacej obľubujem, a to je čevapčiči.
Postup
- Očistené huby narežeme na menšie kúsky, vložíme do osolenej vody, ktorú privedieme k varu. Zovretím sa nám výtvorí pena, ktorú pozbierame a varíme na miernom ohni desať minút. Následne huby scedíme a opláchneme vodou. Narežeme si cibuľu na drobno, opražíme na troške oleja a spolu s hubami ju pomelieme mlynčekom na mäso s menšími dierkami. Pridáme čierne korenie, mletú papriku, kôpor, soľ podľa chuti, strúhanku, lebo huby sú vlhké a vajíčko, všetko dôkladne premiešame a tvarujeme valčeky.
- Takto vytvorené valčeky vyprážame na oleji a odkladáme na kuchynskú utierku.
- Servírujeme s varenými zemiakmi, nakrájanou cibuľou a horčicou.
Dobrú chuť.