Čevapčiči

Hubové čevapčiči (fotorecept)

Autor receptu: tsnak

Tohotoročná jeseň je bohatá na zber húb... Počasie nám praje a huby už máme nasušené, zavarené, zamrazené a stále ešte sa nejaké nájdu, čo nevieme čo s nimi... Ponúkam ešte jednú úpravu, ktorú ja najviacej obľubujem, a to je čevapčiči.

45 minút
príprava

Postup

  1. Očistené huby narežeme na menšie kúsky, vložíme do osolenej vody, ktorú privedieme k varu. Zovretím sa nám výtvorí pena, ktorú pozbierame a varíme na miernom ohni desať minút. Následne huby scedíme a opláchneme vodou. Narežeme si cibuľu na drobno, opražíme na troške oleja a spolu s hubami ju pomelieme mlynčekom na mäso s menšími dierkami. Pridáme čierne korenie, mletú papriku, kôpor, soľ podľa chuti, strúhanku, lebo huby sú vlhké a vajíčko, všetko dôkladne premiešame a tvarujeme valčeky.
  2. Takto vytvorené valčeky vyprážame na oleji a odkladáme na kuchynskú utierku.
  3. Servírujeme s varenými zemiakmi, nakrájanou cibuľou a horčicou. Dobrú chuť.