Foto: ethanel
Milujem hríby ,, huby ,, a moja manželka si ich obľúbila prostredníctvom môjho varenia ... Hríby ,, huby ,, ktoré sú použité Zobraziť celý popisMilujem hríby ,, huby ,, a moja manželka si ich obľúbila prostredníctvom môjho varenia ... Hríby ,, huby ,, ktoré sú použité v recepte môžete nahradiť aj inými dostupnými hríbami a hubami mimo sezóny ,, ja používam vždy iné hríby ,, huby ,, aby som si paté mohol pripravovať celý rok ,, Dnes som použil tieto .... sušený Smrekový Hrib, Chestnut Mushrooms ,, hľadal som slovenský preklad ale je to ťažké ale bude to niečo podobné Poľničke Topoľovej ,, a nakoniec Buna Shimeji.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si namočíme sušené hríby do 100ml vriacej vody a necháme stáť 30 minút. Všetky čerstvé hríby ,, huby ,, si umyjeme pod tečúcou vodou a necháme uschnúť ,, neutierajte ich utierkou, nechajte ich pekne vyschnúť ,, šalotku si nakrájame na jemno a speníme dozlatova na rozpustenom masle s trochou oleja.
-
2
Hríby ,, huby ,, nakrájame a zmiešame v miske, pridáme do spenenej šalotky a na miernom ohni alebo keramickej platni dusíme ,, počas dusenia, neprilievajte žiadnu vodu, nechajte ich krásne dusiť vo vlastnej štave ,, priebežne miešajte.
- 3
Ak vidíme že hríby ,, huby ,, sa nám pekne vydusili a šťava sa žačína odparovať, pridáme čerstvé lístky tymiánu a nasekanú petržlenovú vňat a premiešame, pridáme na teplote a začneme poriadne miešať až sa nám odparí všetká šťava a hríby začnú byť suchšie ,, nepripálte ich len nechajte dobre odpariť vodu z hríbov ,, odstavte a nechajte vychladúť do studena.
- 4
Pripravte si mixér, presypte hríby,, huby,, pridajte ,, 1PL citrónovej šťavy, 2-3 PL Mascarpone syru, 1 CL Truffle oleja, soľ a mleté korenie a rozmixujte ,, ochutnajte a ak si myslíte že môžete pridať ešte citrónovú štavu, soľ či korenie tak si dochutíte podľa vlastnej chuti veľký pozor na Truffel olej, je velmi vźraynej chuti takže opatrne sním ... nakoniec všekto dobre rozmixujeme asi tak aby sme mali v Paté aj malé kúsky hríbov. Podávame na hriankach, crackeroch a možeme posypať strúhaným parmezánom ... ideálne na párty alebo len tak k dobrému bielemu vínku či Champagne.
- 3
vsetko ostatne su huby
k manzelke ...zrejme velka laska ;-)
@babav s manzelkou som uz 10 rokov a je to moja najvacsia laska a stastie co ma v zivote postretlo, Neuveris ale za 10 rokov sme sa este vobec poriadne nepohadali a ani nic nevycitali len obcas drobnost a aj to po 5 najviac 10 minutach sme ako keby sanicnestalo
@evanaaa no to som prekvapeny :) .... no ako som spomenul mozes pouzit akekolvek huby ci hriby, ja som pouzil hluzovkovy olej pretoze je vyraznejsej chuti a viac sa hodi, neviem ci by si to sezamovym olejom nepokazila ten mi do hribov a hub myslim do pomazanok ci pate moc nepasuje,, neskusal som ale myslim si ,, ten cili olej skor dostane to pikantnejsiu chut ja som ho nepridal len za to ze manzelka nema rada palive jedla ... ale to ti nebrani neodskusat ak skusis tak snad mi povies ;) ... dakujem za zastavenie a prajem pekny den
Recept je aj tak zaujímavý, ukladám.
Vo Viedni v metre som videla výber " húby,hríby,atď..."
A pre @zinnajdha : trochu ťa opravím - ako sa pamätám, ešte zo školy ( asi 55 r. dozadu), huby a hríby síce patria do jednej skupiny, alebo ako sa to delí, ale huby majú naspodu akoby špongiu, preto aj ten názov ( napr. modráky,ap.) a hríby zasa majú vejáriky-lupene, čím sa od seba líšia. A či je hľuzovka hríb, no neviem, aj keď sa tak tvári, ale to už nechcem tvrdiť, presne to neviem.