Hubová paštéta pod kačacím tukom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájané huby podusíme na masle, spenenej cibuli a cesnaku, pridáme čili, tymian a namočené a zvlášť uvarené sušené huby aj s časťou vody, v ktorej sa varili. Osolíme, okoreníme a podlejeme vínom. Huby začnú púšťať vlastnú vodu, ktorú úplne vydusíme.
  2. Udusené huby dáme do mixéra a vymixujeme na jemnú penu, pridáme bazalku a na zjemnenie našľahanú šľahacču. Dochutíme a dáme do pohárikov.
  3. Po vychladnutí zalejeme rozpusteným kačacím tukom, v ktorom sme zohriali tymian a ružové korenie. Odležanie a tuhnutie trvá 24 hodín. Podávame s toastami a cesnakom pečeným v šupke.