Hubové pirohy
Hubáčiky (fotorecept)
Autor receptu: jack
Keďže huby máme teraz
všade, treba pre ne nájsť
využitie v kuchyni. Čo s nimi?
Áno, táto otázka je možno v
každej domácnosti. Ponúkam
Vám jedno riešenie...; HUBÁČIKY
4 porcie |
60 minút príprava |
25-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na začiatok si dáme variť zemiaky v šupke. Huby nakrájame na malé kocky.
- Uvarené zemiaky ošúpeme, nastrúhame na malom slzičkovom strúhadle, osolíme, pridáme obe múky (hrnček 2,5 dcl) a celé vajcia.
- Zamiesime hladké cesto. Necháme ho oddychovať, zatiaľ si urobíme plnku.
- Na oleji opražíme cibuľku alebo kúsok póru a pridáme huby. Dusíme asi 15 minút (keď ich máte čerstvé, tak aj 30 minút).
- Keď už sú hubky hotové, tak osolíme, okoreníme a pridáme mletú rascu. Premiešame a odstavíme.
- Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 mm. Vykrajujeme väčšie kolieska. Do stredu každého dáme plnku. Kraje zatlačíme a urobíme vzor vidličkou.
- Keď nám voda vrie, vložíme do nej hubáčiky, zľahka premiešame, keď vyplávajú na povrch tak varíme 6-8 minút.
- Uvarené opatrne vyberieme na sitko a prepláchneme studenou vodou.
- Hotové polejeme roztopeným maslom a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Slaninku nakrájamé na malé kocky, taktiež cibuľku, opražíme a hotové hubáčiky si posypeme. Dobrú chuťku.