Hubové pirohy

Hubáčiky (fotorecept)

Autor receptu: jack

Keďže huby máme teraz všade, treba pre ne nájsť využitie v kuchyni. Čo s nimi? Áno, táto otázka je možno v každej domácnosti. Ponúkam Vám jedno riešenie...; HUBÁČIKY

4
porcie
60 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na začiatok si dáme variť zemiaky v šupke. Huby nakrájame na malé kocky.
  2. Uvarené zemiaky ošúpeme, nastrúhame na malom slzičkovom strúhadle, osolíme, pridáme obe múky (hrnček 2,5 dcl) a celé vajcia.
  3. Zamiesime hladké cesto. Necháme ho oddychovať, zatiaľ si urobíme plnku.
  4. Na oleji opražíme cibuľku alebo kúsok póru a pridáme huby. Dusíme asi 15 minút (keď ich máte čerstvé, tak aj 30 minút).
  5. Keď už sú hubky hotové, tak osolíme, okoreníme a pridáme mletú rascu. Premiešame a odstavíme.
  6. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 mm. Vykrajujeme väčšie kolieska. Do stredu každého dáme plnku. Kraje zatlačíme a urobíme vzor vidličkou.
  7. Keď nám voda vrie, vložíme do nej hubáčiky, zľahka premiešame, keď vyplávajú na povrch tak varíme 6-8 minút.
  8. Uvarené opatrne vyberieme na sitko a prepláchneme studenou vodou.
  9. Hotové polejeme roztopeným maslom a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
  10. Slaninku nakrájamé na malé kocky, taktiež cibuľku, opražíme a hotové hubáčiky si posypeme. Dobrú chuťku.