Foto: gordonko
.... stále sa niečo nové učíme, ja som sa zoznámil v Kalnej nad Hronom s hrstkovou polievkou Zobraziť celý popis.... stále sa niečo nové učíme, ja som sa zoznámil v Kalnej nad Hronom s hrstkovou polievkou - dovtedy premňa nepoznanou a chutila výborne, preto som ju dnes vyskúšal a ,,obohatil"
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pripravíme si všetky suroviny :obsah sáčku ,,HRSTKA,, poriadne repláchneme a necháme napučať vo vode min.4 hod. alebo cez noc ... ráno dáme variť
-
2
medzi tým si očistíme a nakrame na kocky zemiaky,nakrájame si koreňovú zelenu a brokolicu
- 3
pomaly varíme do polomäkka a odoberáme penu
- 4
ked už je fazula skoro mäkká pridáme zemiaky a koreňovú zeleninu
- 5
10 minut pred dokončením pridáme brokolicu a pokrájané huby a osolíme solou alebo vegetou
- 6
na oleji si opražíme roztlačený cesnak ,pridáme trochu hlad. múky a miešame do zhustnutia
- 7
primiešame mletú červenú papriku miešame a podlievame pomaly vodou až kým nemáme zásmažku ......
- 8
.... hotovú zásmažku prilejeme do polievky a poriadne premiešame aby sme nemali hrčky .... pridáme trochu majoránky , necháme prejsť varom a polievku odstavíme
- 9
hotovú polievku dochutíme sekanou pažitkou ...... DOBRÚ CHUŤ
- 3
Diskusia k receptu