Hŕstková polievka s údeným rebierkom

Autor receptu: izabella929

Priznám sa, že som túto polievku dnes varila prvý krát, takže nemôžem napísať, že patrí medzi naše obľúbené jedlá..no , po dnešnom dni veru viac nezaváham..je skutočne výborná..

150 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Keďže som túto vynikajúcu polievku varila prvý krát, nič som nefotila, lebo som mala v tom zmätok, nevedela som, ako sklbim rôzne strukoviny v dlžke varenia..Najprv som si večer namočila strakatú fazuľu a lúpaný hrach...ten sa mi pozdával za najtvrdší a toho som sa bála, že sa mi včas neuvarí..napriek tomu som ich dala variť s fazuľou spolu..povarila som ich pol hodinu, vodu som z nich zliala.Na lyžici masti som spenila cibuľku nakrájanú na drobno, pridala som k nej na kocky a koliesla pokrájanú všetku zeleninu a orestovala som ich spolu. Keď som videla, že zelenina má zlatú farbu, posypala som ju červenou paprikou.
  2. Všetko som spolu pomiešala a zaliala vodou.Tento základ som dala do veľkého hrnca do ktorého som pridala fazuľu, hrach , umyté jačmenné krúpy a údené rebierko.Toto všetko sa varilo spolu.V inejrajničke som dala variť umytú prebratú šošovicu a na tú som dohliadala, aby sa mi nerozvarila..keď bola uvarená odliožila som ju bokom.Zatial som si očistila zemiaky, pokájala som ich na malé kocky..Keď boli strukoviny a mäsko uvarené, pridala som k nim nakrájané zemiaky a opäť som čakala, kým sa mi uvaria.Keď už boli skoro mäkké pridala som do hrnaca aj varenú šošovicu.Vo 2 dc vody som rozmiešala 2 lyžice
  3. hladkej múky a pridala som ju do polievky..polievku som dochutila soľou, korením, popučeným cesnakom./ja zápražky nerobím,lebo ich neznášam/ ešte pred záverečným dokončením, som pridala čubricu a moju vynikajúcu doma vypestovanú majoránku..rebierko som vybrala, kosť som dala havkovi a mäsko som pokrájala na kocky...bolo ho približne asi 5 dg..takže iba pre chuť..priznám sa, že táto polievka mi veľmi chutila a veru ju budem variť častejšie...dobrú chuť......