Hŕstková polievka pikantná a zdravá

Autor receptu: frezia68

Máte pravdu,hŕstkovú asi každý pozná,niekto zasmaží s múkou,niekto kúpi hotovú,ja som robila s pohánkou a feferónkou.Nakopol ma časopis Rytmus života,len mäso som vynechala a aj tak je to sýta.

4
porcie
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvedená dávka je pre 4 osoby a ja som robila z polovičnej dávky aj tak je toho dosť.Pripravila som...
  2. Večer som fazuľu namočila,je domáca,tak stačilo cez noc.Ráno som ju prevarila,prvú vodu vyliala,veď nech nenafukuje,nie?Pridala som nové korenie a keď bola polomäkká,pridala som zeleninu,zemiaky a drobné krúpy.Medzitým som pohánku premyla a zaliala vriacou vodou,prikryla a nechala naboptnať.A chcem sa pochváliť cesnakom,ktorý som kúpila na jeseň na trhu, a doteraz je fantasticky tvrdý a štípe riadne :-)
  3. Červenú šošovicu som pridala pred koncom,jej stačí 15 min. a pohánku som priliala aj s vodou,chvíľu povreli a hotovo.
  4. Dochutila som čierným korením,priliala trocha olivový olej extra ...a mierne pikantná,zdravá,ale sýta polievka na obed úplne stačila.Ak vyskúšate,tak DOBRÚ CHUŤ !