Hŕstková polievka (fotorecept)
	        Autor receptu: dorisa
	         
	        
	        Toto je  tiež jedna z obľubených polievok u nás. Robím ju hustejšiu. Dnes som vyvarila v nej udené kolienka.
| 		  
				  	  
				  	10 porcií  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	70 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Pripravíme si suroviny na polievočku.
 - Do velkého hrnca dáme variť dobre umyté údené kolienka.
 - Po cca 60 min. varenia su kolienka uvarené, vytiahneme ich z vývaru a dame na tanier.
 - Očistíme si zeleninu a zemiaky, nakrajame na kolieska  a križalky.
 - Do vývaru z kolienok dáme asi 1/4 zmesi Hŕstka + za hrsť krupov a budeme variť, kým nie je polomäkká. Potom pridáme zeleninu a zemiaky. Varíme do mäkka.
 - Na panvici si na oleji opražíme hladkú múku, pridáme červenú ml.papriku , zalejeme vodou, premiešame a vlejeme do polievky.
 - Ochutnáme, dochutíme, pridáme petržlenovú vňať a podávame s chlebíkom,alebo iným pečivom. Polievka je sýta. Dobrú chuť. Komu je malo, dá si z údeneého kolienka mäsko s chlebom a horčicou.