Hŕstková polievka (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Toto je tiež jedna z obľubených polievok u nás. Robím ju hustejšiu. Dnes som vyvarila v nej udené kolienka.
10 porcií |
10 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny na polievočku.
- Do velkého hrnca dáme variť dobre umyté údené kolienka.
- Po cca 60 min. varenia su kolienka uvarené, vytiahneme ich z vývaru a dame na tanier.
- Očistíme si zeleninu a zemiaky, nakrajame na kolieska a križalky.
- Do vývaru z kolienok dáme asi 1/4 zmesi Hŕstka + za hrsť krupov a budeme variť, kým nie je polomäkká. Potom pridáme zeleninu a zemiaky. Varíme do mäkka.
- Na panvici si na oleji opražíme hladkú múku, pridáme červenú ml.papriku , zalejeme vodou, premiešame a vlejeme do polievky.
- Ochutnáme, dochutíme, pridáme petržlenovú vňať a podávame s chlebíkom,alebo iným pečivom. Polievka je sýta. Dobrú chuť. Komu je malo, dá si z údeneého kolienka mäsko s chlebom a horčicou.