Foto: lenkac
Doma robievam prívarky z rôznych surovín (šošovica, fazuľa, špenát, zemiaky..) a toto je recept na jeden z nich :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrach deň vpred namočíme do vody.
- 2
Hrach varíme spolu s korením a bobkovým listom, kým nie je tak polomäkký. Potom pridáme zemiaky a dovaríme hrach a zemiaky do mäkka. Osolíme a pomaličky pridávame ocot a citrónovú šťavu. Všetko podľa potreby a chuti.
- 3
Keď je hrach so zemiakmi uvarený, odstavíme hrniec a necháme chvíľku odstáť. Vyberieme korenie, bobkový list a zmes rozmixujeme na kašičku.
- 4
Pridáme smotanu a dáme ešte na chvíľku prevariť na sporák.
- 5
Na záver pridáme majoránku a v prípade potreby ešte dochutíme soľou, korením, alebo octom.
- 6
Ako prílohu som zvolila volské oko, upraženú slaninku a chlebík.
- 7
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu