Doma robievam prívarky z rôznych surovín (šošovica, fazuľa, špenát, zemiaky..) a toto je recept na jeden z nich :)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 sáčku |
|
4 ks |
|
1/2 ks |
|
štipka |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
štipka |
|
1-2 čl |
|
štipka |
|
1 čl |
|
Príloha: | |
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Hrach deň vpred namočíme do vody.
- 2
Hrach varíme spolu s korením a bobkovým listom, kým nie je tak polomäkký. Potom pridáme zemiaky a dovaríme hrach a zemiaky do mäkka. Osolíme a pomaličky pridávame ocot a citrónovú šťavu. Všetko podľa potreby a chuti.
- 3
Keď je hrach so zemiakmi uvarený, odstavíme hrniec a necháme chvíľku odstáť. Vyberieme korenie, bobkový list a zmes rozmixujeme na kašičku.
- 4
Pridáme smotanu a dáme ešte na chvíľku prevariť na sporák.
- 5
Na záver pridáme majoránku a v prípade potreby ešte dochutíme soľou, korením, alebo octom.
- 6
Ako prílohu som zvolila volské oko, upraženú slaninku a chlebík.
- 7
Dobrú chuť :)
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu