Hrachová kaša s vajíčkom a slaninkou

Autor receptu: lenkac

Doma robievam prívarky z rôznych surovín (šošovica, fazuľa, špenát, zemiaky..) a toto je recept na jeden z nich :)

5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hrach deň vpred namočíme do vody.
  2. Hrach varíme spolu s korením a bobkovým listom, kým nie je tak polomäkký. Potom pridáme zemiaky a dovaríme hrach a zemiaky do mäkka. Osolíme a pomaličky pridávame ocot a citrónovú šťavu. Všetko podľa potreby a chuti.
  3. Keď je hrach so zemiakmi uvarený, odstavíme hrniec a necháme chvíľku odstáť. Vyberieme korenie, bobkový list a zmes rozmixujeme na kašičku.
  4. Pridáme smotanu a dáme ešte na chvíľku prevariť na sporák.
  5. Na záver pridáme majoránku a v prípade potreby ešte dochutíme soľou, korením, alebo octom.
  6. Ako prílohu som zvolila volské oko, upraženú slaninku a chlebík.
  7. Dobrú chuť :)