Hovädzie špízy s pikantnou nakladanou zeleninou
mesačník Varecha, včera 14:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 ks |
|
2 cm |
|
6 stoniek |
|
2 PL |
|
|
|
Nakladaná zelenina: | |
3 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
2 strúčiky |
|
1 ČL nasekaný |
|
Postup
-
1
Najskôr naložíme zeleninu. Mrkvu, reďkovku a čili papričku nakrájame na plátky. Na zálievku zmiešame rybaciu omáčku, limetkovú šťavu, trstinový cukor, prelisovaný cesnak a nasekaný zázvor. Zálievku premiešame s nakrájanou zeleninou a čili papričkou a necháme odležať v chlade. Zeleninu nakladáme aspoň 1 hodinu vopred, ideálne cez noc – získa tak výraznejšiu chuť a sviežu chrumkavosť.
- 2
Mäso nakrájame na kocky a ošúpaný zázvor na jemné rezance. Kocky mäsa osolíme a napichneme na špízy, špajdle alebo stonky citrónovej trávy. Citrónovú trávu pred použitím jemne rozmliaždime napríklad plochou čepeľou noža, aby sa uvoľnila jej aróma a napichovanie bolo jednoduchšie. Špízy potrieme olejom, posypeme rezancami zázvoru a ľahko pokvapkáme zálievkou z nakladanej zeleniny.
- 3
Na rozpálený gril naukladáme špízy a mäso opekáme zo všetkých strán asi 5–7 minút. Potom špízy zložíme z grilu a necháme chvíľu odpočívať. Servírujeme s nakladanou zeleninou.
Tiež špízy:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu