Hovädzie špízy
Hovädzie špízy s pikantnou nakladanou zeleninou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 (+ odležanie) minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup- Najskôr naložíme zeleninu. Mrkvu, reďkovku a čili papričku nakrájame na plátky. Na zálievku zmiešame rybaciu omáčku, limetkovú šťavu, trstinový cukor, prelisovaný cesnak a nasekaný zázvor. Zálievku premiešame s nakrájanou zeleninou a čili papričkou a necháme odležať v chlade. Zeleninu nakladáme aspoň 1 hodinu vopred, ideálne cez noc – získa tak výraznejšiu chuť a sviežu chrumkavosť.
- Mäso nakrájame na kocky a ošúpaný zázvor na jemné rezance. Kocky mäsa osolíme a napichneme na špízy, špajdle alebo stonky citrónovej trávy. Citrónovú trávu pred použitím jemne rozmliaždime napríklad plochou čepeľou noža, aby sa uvoľnila jej aróma a napichovanie bolo jednoduchšie. Špízy potrieme olejom, posypeme rezancami zázvoru a ľahko pokvapkáme zálievkou z nakladanej zeleniny.
- Na rozpálený gril naukladáme špízy a mäso opekáme zo všetkých strán asi 5–7 minút. Potom špízy zložíme z grilu a necháme chvíľu odpočívať. Servírujeme s nakladanou zeleninou.
|