Hovädzie mäso

Hovädzie na cesnaku a smotane (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Tento jednoduchý recept na hovädzie mäso s výbornou chutnou omáčkou a obľúbenou prílohou som si obľúbil na prvé uvarenie...

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na kocky a cibuľu nadrobno.
  2. Na časti masti opražíme cibuľu dozlatista a pridáme mäso...
  3. ...ktoré prudko opečieme, aby sa zatiahlo.
  4. Pridáme kečup a pretlačený cesnak, restujeme až kečup začne hustnúť a karamelizovať.
  5. Osolíme, okoreníme a zalejeme časťou vývaru, aby bolo mäso ponorené. Prikryté dusíme domäkka, doba záleží od druhu a kvality mäsa. Ja som od tejto fáze použil pomalý hrniec, úroveň LOW asi 4 hodiny.
  6. Na panvici spravíme zápražku zo zvyšku masti a hladkej múky.
  7. Zápražku zalejeme studenou vodou alebo zvyšným vývarom a metličkou premiešame, aby nevznikli hrudky. Pridáme k udusenému mäsu a krátko povaríme.
  8. Odoberieme trocha horúcej šťavy a zmiešame so smotanou, aby sa vyrovnala teplota a vlejeme k mäsu.
  9. Povaríme ešte asi 10 minút.
  10. Podávame s knedľou, cestovinou alebo inou obľúbenou prílohou.