Hovädzie mäso
Hovädzie na cesnaku a smotane (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Tento jednoduchý recept na hovädzie mäso s výbornou chutnou omáčkou a obľúbenou prílohou som si obľúbil na prvé
uvarenie...
Postup
- Mäso nakrájame na kocky a cibuľu nadrobno.
- Na časti masti opražíme cibuľu dozlatista a pridáme mäso...
- ...ktoré prudko opečieme, aby sa zatiahlo.
- Pridáme kečup a pretlačený cesnak, restujeme až kečup začne hustnúť a karamelizovať.
- Osolíme, okoreníme a zalejeme časťou vývaru, aby bolo mäso ponorené. Prikryté dusíme domäkka, doba záleží od druhu a kvality mäsa. Ja som od tejto fáze použil pomalý hrniec, úroveň LOW asi 4 hodiny.
- Na panvici spravíme zápražku zo zvyšku masti a hladkej múky.
- Zápražku zalejeme studenou vodou alebo zvyšným vývarom a metličkou premiešame, aby nevznikli hrudky. Pridáme k udusenému mäsu a krátko povaríme.
- Odoberieme trocha horúcej šťavy a zmiešame so smotanou, aby sa vyrovnala teplota a vlejeme k mäsu.
- Povaríme ešte asi 10 minút.
- Podávame s knedľou, cestovinou alebo inou obľúbenou prílohou.