Hovädzie na pomarančoch

Hovädzie mäso na pomarančoch

Autor receptu: siuuu

Jednoduchá príprava a výborná výsledná chuť. Možno pre mnohých trocha netypická kombinácia, ale verte, že všetky chute spolu vytvárajú harmonický celok.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny - cesnak a chilli papričku nakrájame na drobno, zázvor nastrúhame na jemno. Nastrúhame kôru z pomarančov a vyfiletujeme z nich mesiačiky, z ktorých si zopár odložíme na ozdobu a zvyšné pokrájame na malé kúsky, ktoré spolu so šťavou, ktorá nám pri tom vznikne, a nastrúhanou pomarančovou kôrou dáme do misky bokom. Mäso si nakrájame na tenšie pásiky.
  2. V hlbšej miske zmiešame vývar so škrobom, pridáme nakrájané kúsky pomaranča s kôrou, sójovú omáčku, cukor a ryžové víno alebo ryžový ocot.
  3. Na rozpálenej panvici postupne na lyžici oleja opečieme kúsky hovädzieho mäsa, vyberieme a odložíme bokom.
  4. Keď opečieme všetko mäso, dáme do panvice 1 lyžicu oleja a minútu na ňom opekáme prelisovaný cesnak, zázvor a čili. Pridáme zmes vývaru s pokrájaným pomarančom a zvyšnými prísadami, premiešame, pridáme mäso a za stáleho miešania varíme asi minútu, pokiaľ omáčka nezhustne. Mne ako príloha najviac pasuje ryža, ale pokojne podľa chuti.