Hovädzie na pomarančoch
Hovädzie mäso na pomarančoch
Autor receptu: siuuu
Jednoduchá príprava a výborná výsledná chuť. Možno pre mnohých trocha netypická kombinácia, ale verte, že všetky chute
spolu vytvárajú harmonický celok.
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny - cesnak a chilli papričku nakrájame na drobno, zázvor nastrúhame na jemno. Nastrúhame kôru z pomarančov a vyfiletujeme z nich mesiačiky, z ktorých si zopár odložíme na ozdobu a zvyšné pokrájame na malé kúsky, ktoré spolu so šťavou, ktorá nám pri tom vznikne, a nastrúhanou pomarančovou kôrou dáme do misky bokom. Mäso si nakrájame na tenšie pásiky.
- V hlbšej miske zmiešame vývar so škrobom, pridáme nakrájané kúsky pomaranča s kôrou, sójovú omáčku, cukor a ryžové víno alebo ryžový ocot.
- Na rozpálenej panvici postupne na lyžici oleja opečieme kúsky hovädzieho mäsa, vyberieme a odložíme bokom.
- Keď opečieme všetko mäso, dáme do panvice 1 lyžicu oleja a minútu na ňom opekáme prelisovaný cesnak, zázvor a čili. Pridáme zmes vývaru s pokrájaným pomarančom a zvyšnými prísadami, premiešame, pridáme mäso a za stáleho miešania varíme asi minútu, pokiaľ omáčka nezhustne. Mne ako príloha najviac pasuje ryža, ale pokojne podľa chuti.