Dusené hovädzie mäso

Hovädzia nožina na marináde (fotorecept)

Autor receptu: pilcik

Tento recept som urobil náhodne. Ostala mi marináda na domáci kurací kebab od @Cesminaz. Pretože som mal pripravenú hovädziu nožinu do pomalého hrnca, tak som marinádu rozriedil vývarom a nechal to v nej robiť. No a výsledok - tak chutnú hovädzinu som dávno nemal.

6-8
porcií
20 minút
príprava
490 minút
na 90-95 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso očistíme od veľkých blán a nakrájame na väčšie kúsky. Z orezov uvaríme vývar, ktorí necháme vychladnúť.
  2. Cibuľu pokrájame na malé kúsky ako sa dá. Cesnak posekáme na drobno. Všetky ingrediencie spolu zmiešame aj s vývarom. Šampiňóny necháme na záver.
  3. V pomalom hrnci mäso zalejeme marinádou a zapneme na Low (to je 90 °C - 95 °C). Čas nastavíme na 7 hodín.
  4. Asi tak po 6,5 hodine pridáme šampiňóny. Kto má rád, no nemusia sa tam dať. Neskutočne dobré to vonia nielen otvorené.
  5. Ja som k tomu urobil cestovinu. Prílohu si zvoľte podľa chutí. Naukladáme na tanier a hotovo. Ta marináda takú ohromnú chuť tomu dala, že som bol sám prekvapený. Zároveň týmto ďakujem @Cesminaz, tá ma nechtiac k tomu naviedla.