Hovädzí hamburger plnený plesňovým syrom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso zomelieme spolu s cesnakom a cibuľou, osolíme, okoreníme, pridáme worcesterskú omáčku. Navlhčenými rukami vytvarujeme guľky, do stredu ktorých dáme Hermelín nakrájaný na kocky. Mäso dáme do chladničky odležať.
  2. Grilovací rošt potrieme olejom, poukladáme naň mäso, ktoré pečieme sedem minút. Žemle rozkrojíme, natrieme ich maslom a upečieme dochrumkava.
  3. Hotové hamburgery dáme do žemle, pridáme grilované paradajky. Môžeme použiť aj inú zeleninu. Prelejeme kôprovým dresingom, ktorý pripravíme zmiešaním smotany s kôprom, medom, citrónovou šťavou a soľou.