Hovädzí guláš

Hovädzí guláš s paprikou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava
140 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na kocky, cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame. V hrnci s hrubým dnom rozohrejeme masť a cibuľu na nej za stáleho miešania opražíme dozlatista. Pridáme mäso a restujeme, kým sa zo všetkých strán nezatiahne do hneda.
  2. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, rascou a mletou paprikou, pridáme pretlak, bobkové listy a premiešame.
  3. Podlejeme teplým vývarom, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme asi jeden a pol hodiny.
  4. Papriku umyjeme, očistíme od jadrovníka a nakrájame na kocky, pridáme k mäsu a varíme ešte asi pol hodiny, mäso musí byť úplne mäkké.