Hovädzí guláš
Hovädzí guláš s paprikou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 minút príprava |
140 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso nakrájame na kocky, cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame. V hrnci
s hrubým dnom rozohrejeme masť a cibuľu na nej za stáleho miešania opražíme dozlatista. Pridáme mäso a restujeme, kým sa zo všetkých strán nezatiahne do hneda.
- Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, rascou a mletou paprikou, pridáme pretlak, bobkové listy a premiešame.
- Podlejeme teplým vývarom, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme asi jeden a pol hodiny.
- Papriku umyjeme, očistíme od jadrovníka a nakrájame na kocky, pridáme
k mäsu a varíme ešte asi pol hodiny, mäso musí byť úplne mäkké.
|