Hovädzí guláš s biskvitovou roládou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup- Hovädzie mäso nakrájame na
kocky, očistíme cibuľu a nakrájame na
väčšie kocky, cesnak očistíme a nakrájame
na plátky. Bravčovú masť rozpálime
v širokom hrnci, mäso opečieme,
vyberieme, vložíme cibuľu, cesnak
a restujeme dozlatista. Pridáme bobkový
list, mletú papriku a pretlak.
- Všetko krátko restujeme, zalejeme
červeným vínom, pridáme mäso, soľ,
korenie, 0,5 l vody a 2 hodiny dusíme
na miernom ohni. Rascu na panvici
restujeme, až kým začne voňať
a pukať. V mlynčeku na korenie ju
zomelieme, citrónovú kôru spolu
s rascou pridáme do guláša, obvaríme
a podávame.
- Biskvitová roláda: Rúru rozpálime
na 200 °C. Plech na pečenie vyložíme
papierom, maslo roztopíme, pridáme
múku, mlieko a povaríme. Vajcia
oddelíme, žĺtky primiešame do hrnca,
dochutíme soľou a korením.
- Bielky vyšľaháme, pridáme do
cesta, zľahka premiešame, vylejeme
na pripravený plech, posypeme parmezánom
a pečieme 15 minút. Potom
necháme vychladiť.
- Plnka: Vymiešame čerstvý syr,
creme fraische aj s parmezánom,
natrieme na biskvit, pridáme nasekané
sušené rajčiny a zvinieme.
Necháme 4 hodiny v chladničke
vychladiť.
- Pred podávaním nakrájame, uložíme
na plech vyložený papierom
na pečenie a pri 220 °C pečieme asi
10 minút.
|