Hovädzí guláš s biskvitovou roládou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäso nakrájame na kocky, očistíme cibuľu a nakrájame na väčšie kocky, cesnak očistíme a nakrájame na plátky. Bravčovú masť rozpálime v širokom hrnci, mäso opečieme, vyberieme, vložíme cibuľu, cesnak a restujeme dozlatista. Pridáme bobkový list, mletú papriku a pretlak.
  2. Všetko krátko restujeme, zalejeme červeným vínom, pridáme mäso, soľ, korenie, 0,5 l vody a 2 hodiny dusíme na miernom ohni. Rascu na panvici restujeme, až kým začne voňať a pukať. V mlynčeku na korenie ju zomelieme, citrónovú kôru spolu s rascou pridáme do guláša, obvaríme a podávame.
  3. Biskvitová roláda: Rúru rozpálime na 200 °C. Plech na pečenie vyložíme papierom, maslo roztopíme, pridáme múku, mlieko a povaríme. Vajcia oddelíme, žĺtky primiešame do hrnca, dochutíme soľou a korením.
  4. Bielky vyšľaháme, pridáme do cesta, zľahka premiešame, vylejeme na pripravený plech, posypeme parmezánom a pečieme 15 minút. Potom necháme vychladiť.
  5. Plnka: Vymiešame čerstvý syr, creme fraische aj s parmezánom, natrieme na biskvit, pridáme nasekané sušené rajčiny a zvinieme. Necháme 4 hodiny v chladničke vychladiť.
  6. Pred podávaním nakrájame, uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pri 220 °C pečieme asi 10 minút.