Hovädzí burger
Hovädzí burger

Hovädzí burger s gorgonzolou a grilovanými hruškami

Jakub Sobotka
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 26. júna 2019
Hovädzí burger s gorgonzolou a grilovanými hruškami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

800 g (najlepšie chuck roll z vyzretého kusa)
4 ks
1 ks menší
2 ks väčšie
1 ks
100 g
8 plátkov
2 ks
Dresing:
100 g
2 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na hamburger je najvhodnejší kus hovädzieho mäsa nazývaný chuck roll, ktorý sa nachádza medzi hovädzím krkom a vysokou roštenkou. Mäso pomelieme, dochutíme soľou a korením, vypracujeme asi centimeter a pol hrubé placky a dáme na rozpálený gril. Ugrilujeme z oboch strán.

  2. 2

    Hrušky zbavíme jadier, nakrájame na plátky, osolíme a grilujeme spolu s mäsom a pancettou.

  3. 3

    Gorgonzolu nastrúhame na hrubom strúhadle. Majonézu, kečup a horčicu zmiešame, okoreníme a používame ako dresing. Z ugrilovaného mäsa, zeleniny, opečenej pancetty, hrušky, gorgonzoly a dresingu poskladáme burgre.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: