Horárova dvojdňová šošovica (fotorecept)
Autor receptu: jody
Čo dom, záhrada a hora dala... :-)
A prečo dvojdňová? Lebo chutí na druhý deň inak. Ak zostane... :-)
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mrkvu, zemiak a kúsok papriky nakrájame na drobno a restujeme na oleji.
- Z nakrájanej zelerovej vňate zostali stonky a tie prihodíme do hrnca, pridáme cesnak nakrájaný na plátky a kožu zo slaniny a ešte opekáme.
- Pridáme petržlenovú vňať a stonky z nej, kurkumu a huby. My sme likvidovali zabudnuté hríby z vlaňajška, tak som ich na chvíľu namočila do trochy oleja a pridala do hrnca. Pridáme zelerovú vňať. Opekáme.
- Pridáme zázvor a potom šošovicu. Poopekáme. Potom zalejeme studenou vodou a uvaríme do mäkka.
- Vyberieme vyvarené stonky a zahustíme maizenou. Podávame so zemiakovými plackami (viď ďalší recept).
- No a prečo dvojdňová? Pretože prvý deň chutí poriadne šošovicovo, zato ale na druhý poriadne hríbovo. :-) Dobrú chuť!
- No a potom rýchlo na prechádzku do lesa! :-)