Horárova dvojdňová šošovica (fotorecept)

Autor receptu: jody

Čo dom, záhrada a hora dala... :-) A prečo dvojdňová? Lebo chutí na druhý deň inak. Ak zostane... :-)

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mrkvu, zemiak a kúsok papriky nakrájame na drobno a restujeme na oleji.
  2. Z nakrájanej zelerovej vňate zostali stonky a tie prihodíme do hrnca, pridáme cesnak nakrájaný na plátky a kožu zo slaniny a ešte opekáme.
  3. Pridáme petržlenovú vňať a stonky z nej, kurkumu a huby. My sme likvidovali zabudnuté hríby z vlaňajška, tak som ich na chvíľu namočila do trochy oleja a pridala do hrnca. Pridáme zelerovú vňať. Opekáme.
  4. Pridáme zázvor a potom šošovicu. Poopekáme. Potom zalejeme studenou vodou a uvaríme do mäkka.
  5. Vyberieme vyvarené stonky a zahustíme maizenou. Podávame so zemiakovými plackami (viď ďalší recept).
  6. No a prečo dvojdňová? Pretože prvý deň chutí poriadne šošovicovo, zato ale na druhý poriadne hríbovo. :-) Dobrú chuť!
  7. No a potom rýchlo na prechádzku do lesa! :-)