Holubky

gurman01 - bez fotkygurman01, 11. februára 2021
Holubky
Foto: gurman01

Tradičné rusinsko-zemplínske jedlo.

Suroviny

3 väčšie hlavky
1kg
1,5 kg
1
2 strúčiky
2-3 PL
2




Postup

  1. 1

    Z kapusty vyrežeme hlúbik a vložíme ju do vriacej vody, postupne keď listy mäknú začnu sa ľahko oddeľovať a postupne od kapusty ich oddelujeme a kapustu opäť vložime do vody až pokým sa neoddelia posledné použiteľné listy. Hrubé a tvrdé listy necháme ešte chvíľu povariť a po vytiahnuťi z vody listy ešte prikrijeme pokrievkou aby došli. Zbavime sa hrubych časti z listov.

  2. 2

    Ryžu si dame len predvariť do polomäkká. Na masťi si popražime cibuľku dozlatista, pridáme červenú mletu papriku, odstavime a vymiešame do vychladnutej ryže spolu s mäsom, vajciami, pretláčanim cesnakom a 2 lyžicami pardajkovym pretlakom, osolíme, okoreníme a vymiešame zmäs.

  3. 3

    Zmäsou plnime listy ktoré potom stočíme a konce zatlačime dnu.

  4. 4

    Dno hrnca vlastníme mastou, do hrnca poukladame holubky a zalejeme ich paradajkovym pretlakom zriadením z vodou v pomere 1:1, osolíme a dáme variť priblížine na 2 hodinky.

  5. 5

    Holubky podávame s chlebom alebo zemplínskym koláčom a kyslou smotanou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia