Foto: gurman01
Tradičné rusinsko-zemplínske jedlo.
Postup
-
1
Z kapusty vyrežeme hlúbik a vložíme ju do vriacej vody, postupne keď listy mäknú začnu sa ľahko oddeľovať a postupne od kapusty ich oddelujeme a kapustu opäť vložime do vody až pokým sa neoddelia posledné použiteľné listy. Hrubé a tvrdé listy necháme ešte chvíľu povariť a po vytiahnuťi z vody listy ešte prikrijeme pokrievkou aby došli. Zbavime sa hrubych časti z listov.
- 2
Ryžu si dame len predvariť do polomäkká. Na masťi si popražime cibuľku dozlatista, pridáme červenú mletu papriku, odstavime a vymiešame do vychladnutej ryže spolu s mäsom, vajciami, pretláčanim cesnakom a 2 lyžicami pardajkovym pretlakom, osolíme, okoreníme a vymiešame zmäs.
- 3
Zmäsou plnime listy ktoré potom stočíme a konce zatlačime dnu.
- 4
Dno hrnca vlastníme mastou, do hrnca poukladame holubky a zalejeme ich paradajkovym pretlakom zriadením z vodou v pomere 1:1, osolíme a dáme variť priblížine na 2 hodinky.
- 5
Holubky podávame s chlebom alebo zemplínskym koláčom a kyslou smotanou.
Tiež holubky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu