Cheesecake
Cheesecake

Jednoduchý cheesecake

betka1152 - bez fotkybetka1152, 9. apríla 2025
Jednoduchý cheesecake
Foto: betka1152
30 minút
príprava
10+40 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
50 g
250 g
250 g
200 g
3 ks
1 bal.
podľa chuti
2 PL
Ozdoba:
2-3 PL
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme korpus: rozdrvené sušienky zmiešame s rozpusteným maslom. Zmes presypeme do formy (použila som menšiu formu s priemerom 22 cm) a poriadne postláčame dnom pohára. Dáme zapiecť na 10 minút, na 180 °C.

  2. 2

    Mascarpone zmiešame mixérom s práškovým cukrom. Postupne pridávame vajcia a následne tvaroh a kyslú smotanu. Pridáme vanilkový cukor. Nakoniec pridáme 2 PL pudingového prášku a poriadne zamiešame.

  3. 3

    Zmes nalejeme do formy na predpripravený korpus. Pečieme približne 40 minút na 180 °C. Tip: do rúry som dala aj plech s vodou - vodný kúpeľ - cheesecake tak nie je vysušený.

  4. 4

    Na ozdobu si urobíme jahodový puding/gél. Do malého hrnca si dáme jahody, pridáme trocha cukru a vody (1,5 - 2 dcl). Povaríme kým nám jahody nezmäknú. Potom jahody vyberieme a do sirupu, ktorý nám vznikol pridáme približne 1-1,5 PL pudingového prášku, rozmiešaného v malom množstve vody. Miešame kým nezačne hustnúť a potom za stáleho miešania varíme asi 2 minúty. Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme používať na zdobenie.

  5. 5

    Cheesecake je najlepší na druhý deň a s ovocím podľa vašich preferencií. Prajem dobrú chuť :)

Diskusia k receptu