príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si pripravíme korpus: rozdrvené sušienky zmiešame s rozpusteným maslom. Zmes presypeme do formy (použila som menšiu formu s priemerom 22 cm) a poriadne postláčame dnom pohára. Dáme zapiecť na 10 minút, na 180 °C.
- 2
Mascarpone zmiešame mixérom s práškovým cukrom. Postupne pridávame vajcia a následne tvaroh a kyslú smotanu. Pridáme vanilkový cukor. Nakoniec pridáme 2 PL pudingového prášku a poriadne zamiešame.
- 3
Zmes nalejeme do formy na predpripravený korpus. Pečieme približne 40 minút na 180 °C. Tip: do rúry som dala aj plech s vodou - vodný kúpeľ - cheesecake tak nie je vysušený.
- 4
Na ozdobu si urobíme jahodový puding/gél. Do malého hrnca si dáme jahody, pridáme trocha cukru a vody (1,5 - 2 dcl). Povaríme kým nám jahody nezmäknú. Potom jahody vyberieme a do sirupu, ktorý nám vznikol pridáme približne 1-1,5 PL pudingového prášku, rozmiešaného v malom množstve vody. Miešame kým nezačne hustnúť a potom za stáleho miešania varíme asi 2 minúty. Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme používať na zdobenie.
- 5
Cheesecake je najlepší na druhý deň a s ovocím podľa vašich preferencií. Prajem dobrú chuť :)
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu