Krémová tekvicová polievka

Hokkaido polievka na zahriatie s chilli

Autor receptu: kucharocka123

Hovorí sa, že ročnému obdobiu treba prispôsobiť aj jedálniček. Zima je konečne tu. Ak ste si odložili tekvicu hokkaido, na zahriatie dobre padne táto tekvicová krémová polievka. Stačí do nej pridať chilli papričku.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a do sklovita orestujeme na oleji.
  2. Tekvicu ošúpeme (ak je šupka pekná a zdravá, necháme ju), vyberieme dužinu, jadierka a nakrájame na menšie kúsky. Ostatnú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Chilli papričku zbavíme jadierok.
  3. Všetku zeleninu pridáme k cibuli a cesnaku a restujeme ešte asi 3 minúty. Preložíme do hrnca, zalejeme vývarom, pridáme chilli papričku, čierne korenie, podľa chuti osolíme a uvaríme domäkka. Po uvarení papričku nezabudneme vybrať.
  4. Nakoniec polievku rozmixujeme na hladký krém. Na dekoráciu použijeme kyslú smotanu, petržlenovú vňať a nahrubo zomleté korenie chilli. Podávame s opekanými chlebovými krutónmi. Dobrú chuť!